Dzūkų žinios

Kuo baisiau, tuo geriau

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Helovinas nėra lietuviška šventė, tačiau vis daugiau jaunų žmonių perima tradiciją spalio 31 dieną paminėti su baisiomis kaukėmis. Helovinas ir Lazdijų krašte tampa vis didesne švente. Akivaizdu, kad ši nelietuviška tradicija vis labiau prigyja mūsuose. Ją noriai švenčia ir vaikai, ir suaugusieji. Jei dar prieš kelerius metus buvo galima išgirsti, kad tik vienur kitur ši šventė surengta, dargi švenčiantieji susilaukdavo ir piktų komentarų, tai dabar jau nieko nuostabaus, jog ji visai linksmai šėliojant švenčiama mokyklose, bibliotekose. Pasidairius po Facebook „platybes“, galima drąsiai teigti, jog šiemet Helovinas buvo švenčiamas kur kas aktyviau nei pernai. Į šiai progai skirtus specialius vakarėlius naktį iš ketvirtadienio į penktadienį kviesti visi norintys linksmai praleisti laiką. Helovinas nūdien dažniausiai tampa viena spalvingiausių naktų ir vis giliau įleidžia šaknis mūsų kasdienybėn.
Į siaubo, vampyrų ir vilkolakių vakarėlį Lazdijų jaunimo centre atėjo kone pusšimtis jaunuolių. Teminės dekoracijos, mistinė prieblanda, neįprasta nuotaika, šiek tiek baimės ir paslapties, pasipuošę, iš peties paplušėję kurdami savo šventišką įvaizdį lankytojai – tokį Helovino vakarėlio paveikslą galima buvo išvysti ketvirtadienio vakarą Lazdijų jaunimo centre.
Šiurpą keliančios užduotys tamsoje skendinčiame Jaunimo centre kėlė dalyvių susidomėjimą. Vakarėlyje spręstos užduotys, vaidintos šiurpios istorijos ir net ugnis gesinta garsiu šauksmu, dėžėje buvo paslėpti atitinkami daiktai, o dalyviai kišdami ranką į dėžę ir liesdami daiktus turėjo juos atspėti, vaišintasi iš juodų indų, o ir patiekalai nekasdieniai: „marinuotos akys“, skaniai atrodantys „piršteliai“, gėrimai su „ledo rankomis“ net gėlės, puošiančios stalą, juodos. Vakarėlio kulminacija: vaikščiojančios mumijos, kurios „gimė“ čia pat visų akivaizdoje. „Norime įsitikinti, ar jaunimui tai patiks. Jei ne, daugiau neorganizuosime“, – dar prieš vakarėlį nerimavo visa organizatorių komanda – garsioji Adamsų šeimynėlė. Paskui žiūrėtas siaubo filmas ir išsiskirstyta jau po vidurnakčio. „Puiku“, – sakė dalyvavusieji nė kiek nenusivylę, jog vakarą praleido šurmulingame vakarėlyje Lazdijų jaunimo centre dėkodami organizatoriams: Jaunimo centro darbuotojams bei savanoriams.
Pasirodo, ir Helovinas gali būti puikus postūmis link kur kas smagesnės jaunimo bendruomenės.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: