Dzūkų žinios

Lazdijų gimnazistai — Konstitucijos egzamino nugalėtojai bei prizininkai

Dalintis:

Šauniai Konstitucijos egzamine pasirodė Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos gimnazistai Paulius Čepulis ir Kamilė Pečiulytė. Paulius užėmė pirmą vietą, o Kamilė 3 vietą 8–10 klasių tarpe.
Gimnazistai kartu su juos ruošusiomis mokytojomis Salomėja Paškevičiene ir Audrone Pileckiene bei savo tėvais, šio egzamino koordinatore gimnazijos direktorės pavaduotoja Edita Pavasariene lankėsi Prezidentūroje, kur juos apdovanojo Prezidentas Gitanas Nausėda. Taip pat Prezidentūroje šioje ceremonijoje dalyvavo ir egzamine gerai pasirodęs Šeštokų mokyklos 2 klasės mokinys Vilius Burakovas ir jo mokytoja Irena Bernatonienė.
Dar ilgai gimnazistai, mokytojai, tėveliai prisimins šias akimirkas Prezidentūroje.
Istorijos mokytoja S. Paškevičienė, kurios mokinys P. Čepulis tapo Konstitucijos egzamino nugalėtoju, teigė, kad vaikinas yra itin gabus, santūrus ir pareigingas. „Visas užduotis, namų darbus jis atlieka kruopščiai ir iki galo. Yra mūsų gimnazijos dešimtukininkas. Ne veltui dėl savo gabumų jau kelinti metai gauna „Maximos“ stipendiją. Galiu tik pastebėti, kad Konstitucijos egzamino tiek pirmame, tiek antrame etapuose savo amžiaus kategorijoje jis pasirodė nepriekaištingai, nes atsakė į visus klausimus ir atliko užduotis be jokių klaidų. Mums, mokytojams, nėra didesnio paskatinimo dirbti, kai matai, kaip mokinys nuolat tobulėja, siekia aukštumų, jis įveikia vis sudėtingesnes užduotis. Ir pats Paulius tuo džiaugiasi. Manau, kad po tokio pasirodymo jis dar labiau susidomės istorija, tokie pasiekimai jį turėtų įkvėpti, nors, kiek žinau, anksčiau jis istorijai neteikė itin daug dėmesio“, – džiaugėsi gimnazisto pasirodymais S. Paškevičienė.
Gimnazistės K. Pečiulytės mokytoja Audronė Pileckienė sakė, jog Kamilė pirmą kartą dalyvavo Konstitucijos egzamine, bet mokytoja jautusi, kad jos auklėtinė gali gerai pasirodyti. Mergina gabi, turi gerą atmintį, labai greitai orientuojasi situacijoje, egzaminui buvo gerai pasiruošusi. Kamilė džiaugėsi savo pasiekimais, tai jai bus stimulas dar labiau domėtis ir mokytis. „Mums, pedagogams, labai svarbu surasti tokius mokinius, pastebėti, paskatinti ir motyvuoti juos, nes jiems dažnai reikia padrąsinimo ir palaikymo“, – teigė A. Pileckienė. Minčiai, kad moralinis palaikymas labai padeda mokiniams, pritarė ir A. Pileckienės kolegė S. Paškevičienė.
Mokytojos neslėpė, kad joms įsimintiną įspūdį padarė Konstitucijos egzamino nugalėtojų ir prizininkų pagerbimas Prezidentūroje. „Labai įkvepia dirbti ir suteikia pasitenkinimo, kai iš Prezidento lūpų išgirsti žodžius apie Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnaziją. Tai pripažinimas ne tik mums, šios gimnazijos pedagogams, bet ir Lazdijams, rajonui, kad sugebame dirbti, auklėti jaunąją kartą. Tokios akimirkos suteikia noro dar daugiau dirbti, stengtis ir siekti vis aukštesnių pasiekimų“, – kalbėjo mokytojos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: