Dzūkų žinios

Viešnia iš Jonavos atvyko savo akimis įsitikinti, ar Lazdijų jaunimo centras toks geras

Dalintis:
Lazdijų jaunimo centro darbuotoja A. Stučkienė su Jonavos viešosios bibliotekos atvirojo jaunimo centro darbuotoja L. Grėbliūniene.

Dineta Babarskienė

Laura Grėbliūnienė, Jonavos viešosios bibliotekos atvirojo jaunimo centro darbuotoja, sakėsi, jog atvyko į Lazdijus, mat girdėjo daug gera apie Lazdijų jaunimo centro veiklą.
„Mus visai neseniai prijungė prie Jonavos viešosios bibliotekos, tad dabar reiks išmokti naujai dirbti. O juk Lazdijų jaunimo centras bibliotekoje, tad norisi sužinoti, kaip čia dirbama“, – sakė Laura paaiškindama savo apsilankymo Lazdijų jaunimo centre priežastis. Pirmas įspūdis, Laura? „Jauki, saugi aplinka, maloni darbuotoja, – sakė ji ir pridūrė. – Kad man tokią kolegę Jonavoje!“ Anot Lauros, su tokia darbuotoja, kokią ji sutiko Lazdijų jaunimo centre, būtų galima kalnus nuversti. „Alma – veikli, iniciatyvi, kupina idėjų, myli jaunuolius, o šie ją“, – pagyrų Lazdijų jaunimo centro darbuotojai Almai Stučkienei negailėjo viešnia. Pasirodo, su Alma jos susipažino bendruose mokymuose ir būtent iš Almos išgirdo daug įdomaus apie Lazdijų jaunimo centrą. „Visada maloniau važiuoti ten, kur jau kažką pažįsti. Norėjosi įsitikinti, ar išties Lazdijų jaunimo centras toks puikus“, – kalbėjo ji.
Laura papasakojo apie itin pavykusius renginius, susitikimus, paskaitas savajame Jonavos viešosios bibliotekos atvirajame jaunimo centre. „Susitikimas su anoniminiais narkomanais paliko gilų įspūdį, taip pat dialogas su vienuole Fausta, dirbančia Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose. Pokalbis, kaip saugiai elgtis kelyje, ir baikerių iš Kauno „Vieningi moto fanai“ jaunuolių pavėžinimas po Jonavą labai patiko atėjusiems“, – pasakojo ji. Laura tikisi, kad ir Jonavos atvirojo jaunimo centro lankytojus, ko gero, sudomintų panašūs renginiai, kurie organizuojami Lazdijuose: „Mama, aš varau dirbti į užsienį“, „Mes – savo gyvenimo dizaineriai“, „Grožis ir tu“. Dar Laura papasakojo, jog jie turintys virtuvėlę, tad gaminantys maistą. „Ką nutariame, tą ir gaminame. Aš superku produktus, tad gaminame ir salotas, ir cepelinus, ir tortus, ir pyragus kepame“, – pasakojo ji. Nesiskundžia jonavietė ir finansavimu, rašo projektus. „Skųstis tikrai negaliu, svarbu protingai susidėlioti ir veiklas, ir pinigus“, – sakė Jonavos atvirojo jaunimo centro darbuotoja.
„Draugausime, tikiuosi, bendradarbiausime, dirbsime kartu“, – šypsodamasi sakė viešnia. Ką pirmiausia įgyvendinsite sugrįžusi į Jonavą? „Man patiko jūsų surengtos parodos, kurios didelė paskata jauniems žmonėms. Tad pirmiausia organizuosiu parodą“, – tikino ji. Ar daug lankosi jaunuolių Jonavos jaunimo centre? „Per dieną iki 30 tikrai ateina. Tačiau į vykstančius renginius prisikviesti, prisivilioti itin nelengva, mat arti Kaunas, tad daug visko vyksta ten, tačiau, kita vertus, mes galime pasikviesti daug įdomių asmenybių į savo jaunimo centrą iš Kauno. Tad dirbti ir sunku, ir lengva“, – pasakojo Laura.
Ji suskubo į namus, mat jau vakarėjo. „Važiuoju, nes niekad neišvažiuosiu iš čia“, – sakė ji dar pasivaikščiojusi po rudenišką Lazdijų miestą. Viešnia kvietė į svečius, į Jonavą, kai Jonavos viešosios bibliotekos atvirojo jaunimo centras švęs savo gyvavimo dešimtmetį. „Greitai! Jau kovą“, – sakė ji.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: