Dzūkų žinios

Lazdijų savivaldybė nukrito į demokratijos dugną!

Dalintis:
Toks elektroninis laiškas buvo išsiųstas iš savivaldybės elektroninio pašto visoms savivaldybės įstaigoms, rekomenduojant prenumeruoti „Lazdijų žvaigždę“. Mieli skaitytojai, skaitykite ir prenumeruokite „Dzūkų žinias”, sužinosite, ką nuo Jūsų slepia savivaldybė ir kur naudoja mokesčių mokėtojų pinigus bei kitą informaciją.

Tuo metu, kai Lietuva jau trisdešimt metų visų žmonių pastangomis žingsnis po žingsnio eina link tikros demokratinės valstybės, kai kurių periferijos rajonų vadukai grįžta į gūdžius sovietinius laikus. Į tą gadynę, kai visi turėjo skaityti „Tiesą“ ir žiūrėti Centrinės televizijos programas, kai valdžia aiškiai nurodydavo, ką reikia skaityti, o ko negalima.
Labai liūdna, bet tenka pripažinti, jog Lazdijų rajone – gilus demokratijos ledynmetis, akivaizdus sugrįžimas 50 metų atgal. Mūsų rajono valdžia savo žmonėms nurodo, kokius laikraščius reikia skaityti, o kokių – ne.
„Dzūkų žinios“ gavo Lazdijų valdžios nurodymu savivaldybės įstaigoms išsiuntinėtą laišką, kuriame kviečiama užsiprenumeruoti laikraščius kitiems metams. Ne laikraščius, bet vieną laikraštį. Įstaigoms nepaliekamas pasirinkimas, kurį iš Lazdijų rajone ir apie šio krašto gyvenimą rašantį laikraštį užsiprenumeruoti. Ten aiškiai parašyta, jog reikia užsiprenumeruoti „Lazdijų žvaigždę“, nes jo tiražas didesnis ir savivaldybė tik jame talpina savo užsakomąją informaciją.
Reikia pastebėti, jog savo veiklos panegirikai šiame leidinyje skiria įspūdingas mokesčių mokėtojų sumas. Apie tai detaliai informuosime kituose „Dzūkų žinių“ numeriuose. Patikėkite, bus labai įdomu.
Grįžtant prie Lazdijų demokratijos laidotuvių lieka pridurti tik tiek: dabar rajono valdžia nurodė, ką Lazdijų žmonės turi skaityti, nesuteikdama pasirinkimo laisvės, negalvodama, jog be elementarių demokratinių laisvių pamynimo, Konstitucijos ignoravimo valdžiažmogiai tokia savo pozicija galimai pažeidinėja ir Konkurencijos įstatymą.
Apie susidariusią situaciją Lazdijuose artimiausiu metu bus informuota Lietuvos žurnalistų sąjunga, Seimo Žmogaus teisių komitetas, Lietuvos savivaldybių asociacija ir kitos atsakingos institucijos.
Šiandien nurodė, ką lazdijiečiai turi skaityti, rytoj gal paskelbs, kokias televizijos laidas žiūrėti, o dar vėliau – su kuo draugauti, o ko nemylėti. Viskas kaip prie Stalino ar Mao.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: