Dzūkų žinios

„Pirmyn! Kartu mes galime“ linksmai ir užtikrintai juda į priekį

Dalintis:

Nors prieš savivaldos rinkimus buvo galvojančių, jog buvusio mero A. Margelio vadovaujamas visuomeninis judėjimas buvo sukurtas tik rinkimams, tačiau gyvenimas parodė, jog „Pirmyn! Kartu mes galime“ sėkmingai gyvuoja iki šiol ir planuoja ateities darbus.
Praėjusį savaitgalį į „Seiros“ restoraną palydėti praėjusių metų ir pasidžiaugti prasidėjusiais 2020-aisiais susirinko per aštuonios dešimtys šio visuomeninio judėjimo narių.
Kolegas pasveikinęs judėjimo vadovas A. Margelis pasidžiaugė, jog per rinkimus „Pirmyn“ komanda pasirodė geriausiai iš visų ir į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą pateko 8 komandos nariai, sudarantys beveik trečdalį tarybos. Jis pastebėjo, jog judėjimo nariai aktyviai dirba opozicijoje ir neleidžia valdantiesiems ramiai snausti.
Judėjimo vakaronėje dalyvavęs Seimo narys Jonas Rimantas Dagys pasveikino judėjimo narius praėjusių švenčių proga ir palinkėjo prasmingų darbų 2020-aisiais. Seimo narys išreiškė rūpestį dėl visuomenėje nuvertinamų krikščioniškųjų vertybių ir pakvietė judėjimo narius nepamiršti jų savo veikloje.
Į jaukų judėjimo narių susitikimą atvyko ir tie jo nariai, kurie dabar jau dirba ir gyvena kitose Lietuvos vietose, kai kurie iš jų Lazdijus buvo priversti palikti dėl naujosios valdžios nepalankaus požiūrio į jų, kaip visuomeninio judėjimo narių, darbą savivaldybėje.
Vakaro dalyviai tylos minute pagerbė praėjusių metų rudenį iš gyvenimo pasitraukusio judėjimo nario Viliaus Tumosos atminimą.
Nuotaikingiausia vakaro dalimi tapo tradicinė Metų nominacijų paskelbimo ir nugalėtojų apdovanojimo ceremonija.
Metų žurnaliste paskelbta Evelina Dobilaitė už tinkamą informacijos sklaidą ir už „tiesiai šviesiai“ paskelbtus komentarus viešojoje erdvėje.
Metų netekties apdovanojimą gavo Virginijus Mitrikevičius už suplėšytus džinsus, vykdant agitacinę kovą per rinkimus.
Metų kūrinio nominaciją laimėjo sesės Rita Sebastinienė ir Vilija Padimanskienė už sukurtą „Pirmyn!“ himną.
Metų dovanos nominaciją laimėjo Ričardas Dulskas už darbo krūvio palengvinimą, įteikiant „dovaną“ Vilmą Danauskienę
Metų frazės autore pripažinta Roma Stankauskienė už šūkį „Kas ne su mumis, tas prieš mus, tai, Viešpatie, apsaugok“.
Metų reklamos nominaciją laimėjo Dalius Valukonis, iškabinęs išradingiausią reklaminį stendą rinkimų agitaciniu laikotarpiu. 
Metų sekliu pripažintas Vidmantas Pilvinis už tai, kad būdamas aukštas ir viską matantis, užsispyręs kietas žemaitis sugeba susekti net „Leimestos“ melioracijos kurmį.
Metų nukabintoju pripažintas Justinas Šmulkštys. Už tai, kad nukabinęs buvo ne tik tarybos narės dukrą, bet nukabino ir A. Klėjų.
Metų pozicijos nugalėtoju tapo Algimantas Mikelionis už tai, kad duoda į skudurus valdžiai ir neleidžia užmigti ant praėjusios kadencijos valdžios pasiektų laurų.
Nominantus apdovanojo judėjimo pirmininkas A. Margelis įteikdamas jiems originalias dovanas.
Vakaro dalyvių laukė turininga koncertinė programa. Savo dainomis susirinkusius linksmino J. Adomaitis. Entuziastingai buvo sutiktas Juozo Pilecko ir Gretos Valentaitės duetas. Daug plojimų sulaukė specialiai iš Vilniaus į vakaronę atvykę atlikėjai – klasikinės gitaros muzikantas Justinas ir solistė Ieva.
Žinoma, vakarą vainikavo diskoteka, kurios muziką dėliojo ne kas kitas, o DJ Artūras.
Tąvakar netrūko geros nuotaikos, šmaikščių dialogų ir trankių šokių.
P. S. Kai kurie judėjimo nariai, dirbantys savivaldybėje ir jos valdomose įstaigose, neatvyko į bendraminčių susitikimą, nes bijojo dėl to turėti nemalonumų. Sunku patikėti, jog 2020 metais vis dar gaji valdžios mąstymo klišė: „Kas ne su mumis, tas prieš mus“.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: