Dzūkų žinios

Savivaldybės interneto svetainės atnaujinimui – solidūs pinigai

Dalintis:
www.lazdijai.lt savivaldybės tinklapiui atnaujinti bus išleista per 11 tūkst. eurų.

Lazdijų rajono savivaldybės vadai nusprendė būti modernūs ir iš esmės pertvarkyti oficialią savivaldybės interneto svetainę. Šiam tikslui iš rajono biudžeto paskirta per 11 tūkst. eurų. Įdomu, kokį stebuklą už tokius pinigus pagamins sostinės informacinių technologijų specialistai? Žinoma, jei svetainėje nebus gero turinio, tai ir Google genijai nepadės.
Apie svetainės www.lazdijai.lt atnaujinimo priežastis ir esmę kalbamės su savivaldybės Komunikacijos ir dokumentų skyriaus vyr. specialiste Danguole Barauskiene.

Profesionalios SEO paslaugos visoje Lietuvoje. Tinklapių iškėlimas Google organinėje paieškoje. Daugiau apie SEO

– Kodėl buvo nuspręsta atnaujinti savivaldybės interneto svetainę? Kas netenkina dabartinėje svetainėje? Kas buvo šios idėjos iniciatorius?
– Interneto svetainę atnaujiname atsižvelgę į gyventojų ir svetainės skaitytojų skundus ir siūlymus. Jie ir yra pagrindiniai iniciatoriai, skatinantys nuolatos tobulėti. Skaitytojų netenkina esamos svetainės funkcionalumas, turinio valdymo sistema, svetainė nepakankamai pritaikyta mobiliesiems telefonams.

– Kiek unikalių lankytojų turi savivaldybės svetainė? Ar atliktas svetainės lankytojo portreto tyrimas?
– Savivaldybės interneto svetainė 2019 metais turėjo 48 tūkst. vartotojų. Pirmąjį jos puslapį 2019 metais peržiūrėjo 150 tūkst. gyventojų.

– Kaip pasikeis svetainė po atnaujinimo? Kokių naujovių atsiras? Ar bus pakeistas svetainės dizainas?
– Po atnaujinimo svetainės dizainas pasikeis, padidės jos funkcionalumas, bus talpinama daugiau informacijos ir ji bus lengvai surandama. Svetainė taip pat taps patogi vartotojams, nepriklausomai nuo to, jie naudojasi kompiuteriu, telefonu ar planšete.

– Kada atsipirks atnaujinimui išleisti pinigai?
– Svetainės atnaujinimas – tai investicija į geresnį, kokybiškesnį gyventojų informuotumą, savivaldybės veiklos skaidrumą, atvirumą ir rajono pristatymą tiek čia gyvenantiems, tiek atvykstantiems iš svetur. Sprendimas atnaujinti svetainę, mūsų manymu, atsipirks vos tik jai startavus ir atsižvelgus į gyventojų išsakytus lūkesčius ir poreikius.

P. S. Redakcijos kalbinti interneto svetainių kūrėjai pripažino, jog 11 tūkst. eurų internetinio puslapio atnaujinimui – nemaži pinigai, paprastai atnaujinimai kainuoja pigiau. „Dzūkų žinių“ duomenimis, naujojoje svetainėje numatyta ten patalpintų tekstų komentavimo galimybė. Ar kritinio pobūdžio komentarai nebus automatiškai ištrinami, parodys ateitis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: