Dzūkų žinios

Šeštokų mokyklos pradinukai džiaugiasi laimėjimais

Dalintis:

Šeštokų mokyklos antros klasės mokiniai Vilius Burakovas, Ugnė Buzaitė bei trečios klasės mokinys Raigardas Murauskas džiaugiasi savo kūrybiniais pasiekimais. Piešinukais, darbeliais puošia ne tik klasę, bet ir dalyvauja respublikiniuose konkursuose.
Vienas iš tokių konkursų – Konstitucijos egzaminas, kurį organizavo LR teisingumo ministerija, jo globėjas Prezidentas Gitanas Nausėda. Organizatoriai pakvietė visų Lietuvos mokyklų 1–4 klasių mokinius siųsti piešinius tema „Mano namai – laisva Lietuva!“. Vienas iš beveik tūkstančio jauniausiųjų Konstitucijos egzamino dalyvių buvo Vilius. Vertinimo komisijos atrinkti mokinių darbai taip pat buvo skelbiami naujienų portale DELFI. Paskutinę spalio savaitę į Prezidentūrą buvo pakviesti Konstitucijos egzamino nugalėtojai, tarp jų ir mūsų mokyklos antrokas Vilius Burakovas. Į apdovanojimo ceremoniją Vilių lydėjo mokyklos direktorė A. Burbaitė ir jo mokytoja I. Bernatonienė.
Šie metai svarbūs ir Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai – ji mini 100 metų jubiliejų. Ta proga Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka ir Dailės mokytojų asociacija organizavo nacionalinį mokinių piešinių konkursą „Knygų namų šviesa“. Konkurso organizatoriai ragino jaunuosius dailininkus plačiau pasidomėti didžiausios mūsų šalies bibliotekos praeitimi, pastato istorija, šiandienos aktualijomis ir simboliškai vaizduoti tiek šimto metų palikimą saugančią aplinką, tiek šiandieninę interaktyvią bibliotekos erdvę. Į konkursą buvo atsiųsta pusė tūkstančio kūrinių, tarp jų pateko ir Šeštokų mokyklos mokinės Ugnės Buzaitės darbas. Kompetentinga komisija sudarė 60 darbų kolekciją, o viena iš laureatų – antrokė Ugnė. Minėta kolekcija buvo eksponuojama Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai), o į pristatymo renginį buvo pakviesta Ugnė Buzaitė. Piešinių parodą atidarė ir geriausių darbų autorius apdovanojo Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė.
Kiek vėliau jau pačioje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko konkurso laureatų apdovanojimo ceremonija. Į knygų šventovės gimtadienį buvo pakviesti antrokė Ugnė Buzaitė ir trečiokas Raigardas Murauskas bei jų mokytoja I. Bernatonienė. Jaunuosius kūrėjus pasveikino Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktorius Algirdas Sakevičius bei darbų vertinimo komisijos pirmininkas Vilniaus dailės akademijos Piešimo katedros docentas Gediminas Žuklys. Renginį vedė teatro vaikams „Teatriukas“ aktoriai, kurie vaikus ir suaugusius linksmino bei įtraukė į vaidybinę veiklą. Mokiniams buvo surengta ekskursija po biblioteką, vaišės, taip pat mažieji svečiai dalyvavo edukacinėje atvirų kūrybinių dirbtuvių veikloje „Pats sau“, kurioje originaliai pasipuošė sau skirtus marškinėlius.
Viliui, Ugnei ir Raigardui patinka piešti. Ugnė lanko Šeštokų mokykloje esantį Lazdijų meno mokyklos dailės skyrių. Vilius be to, kad puikiai piešia, dar lanko ir Lazdijų sporto centro aerobinės gimnastikos užsiėmimus. Berniukas džiaugiasi puikiais pasiekimais ir gautais medaliais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: