Dzūkų žinios

Buvusios valdžios norus dėl elektrobuso valdžia meta į šiukšlyną?

Dalintis:
Pagal ekologines direktyvas, iki 2025 metų pusė pasaulyje važinėjančių autobusų turės būti elektriniai.

Tuo metu, kai viso pasaulio dėmesys nukreiptas į ekologiją ir oro taršos mažinimą bei mus supančios aplinkos saugojimą, naujoji rajono valdžia nusprendė eiti kitu keliu – atsisakyti senosios valdžios planų moderniomis transporto priemonėmis kovoti už švarų orą – ir atsisakė įsigyti elektrinį autobusą.
Pernai vasario 16–20 dienomis Aplinkos apsaugos institutas vykdė visų Lietuvos savivaldybių apklausą dėl ekologinio transporto. Visoms savivaldybėms buvo pateikti klausimai:

  1. Kokius veiksmus inicijavo ir (ar) atliko savivaldybė dėl lėto ir greito įkrovimo stotelių elektromobiliams infrastruktūros vystymo ir plėtros, dėl lengvatų suteikimo elektromobilių vairuotojams ir kitų elektromobilių naudojimą skatinančių priemonių?
  2. Kokių veiksmų ateityje žada imtis savivaldybė skatindama elektra varomo transporto naudojimą?
  3. Esant galimybei, trumpas mero komentaras dėl ateities planų, skatinant elektromobilių naudojimą savo savivaldybėje.
  4. Pateikiame Lazdijų savivaldybės atsakymus ir tuometinio mero A. Margelio komentarą, tai buvo įtraukta į apklausos pristatymo medžiagą (žiūrėti skaidrę).
Pateikiame Lazdijų savivaldybės atsakymus ir tuometinio mero A. Margelio komentarą, tai buvo įtraukta į apklausos pristatymo medžiagą.

Kitų savivaldybių kontekste ši Lazdijų informacija buvo progresyvi ir teikianti vilčių. Tačiau paaiškėjo, jog naujoji valdžia turi kitų planų ekologijos srityje ir atsisako elektrinio autobuso, kurį iš Lazdijų planuoja perimti Druskininkų savivaldybė, nusprendusi įsigyti ne tik 6 planuotus elektrinius autobusus, bet dar ir tris Lazdijų bei Alytaus rajono elektrobusus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: