Dzūkų žinios

Dėl kaimyno neatsakingumo ūkininkai pasiskundė valdžiai

Dalintis:
Šia nuotrauka lapkričio 15 dieną socialiniame tinkle dalinosi Vieštartų kaimo gyventojai, jie rašė: „Kieno galvijai pabėgę po Vieštartų kaimą vaikšto?“.

Labai svarbu, kai šalia vienas kito ūkininkaujantys kaimynai stengiasi atsakingai prižiūrėti savo gyvulius ir nedaryti kaimynams žalos. Tačiau pasitaiko nemalonių atvejų, kai neatsakingai besielgiantys ūkininkai pridaro kaimynams bėdos.
Į nemalonią situaciją pateko Vieštartų ir Aukštakalnių kaimų gyventojai. Šalia jų laukų mėsinius gyvulius auginantis kaimynas neskiria savo bandai pakankamo dėmesio. Galvijai dažnai pabėga iš užtvarų ir pasileidžia trypti kaimynų žiemkenčių. Panašu, jog tokia situacija kartojasi nuo praėjusios vasaros.
Neapsikentę tokio kaimyno neatsakingumo ir negalėdami jo sudrausminti kaimyniškais prašymais, Vieštartų ir Aukštakalnių kaimų gyventojai kreipėsi į rajono valdžią, prašydami sutramdyti kaimyną. Apie savo problemą žmonės papasakojo ir „Dzūkų žinioms“.
Redakcija kreipėsi į Lazdijų rajono savivaldybę, norėdama sužinoti, kaip bus sprendžiama ši problema:

– Ar savivaldybei žinomos privataus galvijų augintojo Vieštartų kaime keliamos problemos?
– Taip, situacija žinoma. Šių metų vasario 7 dieną (penktadienį) savivaldybė gavo Vieštartų ir Aukštakalnių kaimuose gyvenančių žmonių pasirašytą prašymą, kuriame aprašyta Jūsų minima problema.

– Kokia savivaldybės nuomonė apie gyventojų skundus dėl šio ūkininko?
– Dėl Jūsų minimos situacijos nusiskundimų sulaukėme pirmą kartą.

– Ką ketinate daryti, kad problema būtų išspręsta? 
– Problema jau sprendžiama. Kitą darbo dieną (t. y. vasario 10 dieną) po gyventojų prašymo gavimo savivaldybės direktorės I. Šaparauskienės įsakymu sudaryta komisija, kuri jau buvo nuvykusi į vietą ir bendravo su vienu iš prašymą pasirašiusių asmenų. Sudaryta komisija iki vasario 24 dienos, t. y. per dvi savaites nuo komisijos sudarymo, administracijos direktorei I. Šaparauskienei pateiks išvadas ir pasiūlymus, kaip spręsti susiklosčiusią situaciją.
„Dzūkų žinios“ informuos apie komisijos priimtus sprendimus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: