Dzūkų žinios

Dokumentiniame filme apie Alytų – dėmesys ir ARATC istorijai

Dalintis:

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC), 1992 metais pirmasis šalyje pradėjęs kurti regioninę atliekų tvarkymo sistemą, yra svarbi Alytaus miesto istorijos dalis. Tuo neabejoja dokumentinių filmų ciklą apie Alytų kuriantis režisierius Arvydas Kinderis.
Filmo dalyje, pasakojančioje apie pokyčius, įvykusius po 1990-ųjų metų įvairiose gyvenimo srityse, pristatomas ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras, tapęs ekologinės patirties kūrimo pionieriumi, o po penkiolikos savo veiklos metų ir neabejotinu lyderiu šalyje.
„Filme norėjosi apžvelgti, kas naujo tais pokyčių metais vyko ir ekologijos srityje, apie kurią iki tol mes nieko nė nežinojome. Mūsų supratimas apie atliekų tvarkymą apsiribojo jų surinkimu ir išvežimu. Ir tokioje lygioje vietoje, pradėjus visiškai nuo nulio yra sukurta šiuolaikiška, pirmaujanti savo srityje įmonė. Tai atrodo neįtikėtina“, – sakė filmo režisierius A. Kinderis.
Jo kuriamoje dokumentinėje juostoje apie regioninės atliekų tvarkymo sistemos kūrimą ir nuolatinį jos augimą, besikeičiantį požiūrį į atliekas ir jų tvarkymą kalbantis ARATC vadovas Algirdas Reipas pastebi, kad jo kartai teko spręsti atliekų tvarkymo, kurio iki tol nebuvo, problemas.
„Mums teko matyti, kaip Alytus išsivalo“, – sako A. Reipas, prisipažindamas, jog labai didžiuojasi šia įmone ir galimybe dirbti joje.
Kla­si­ki­nio 50 mi­nu­čių for­ma­to do­ku­men­ti­nis fil­mas apie Alytų jau nufilmuotas ir šiuo metu yra montuojamas. Žiūrovams jį planuojama pristatyti 2020-ųjų metų pradžioje.

ARATC informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: