Dzūkų žinios

Naujieji Vasiukai arba 12 kėdžių Lazdijų taryboje

Dalintis:

DŽ redakcijos nuomonė
Rajono valdžia gimdo Lazdijuose Naujųjų Vasiukų planą – pasiimti didžiulį policijos pastatą ir į jį perkelti Sporto centrą bei autobusų stotį.
Ar reikia Lazdijams didelės autobusų stoties? Tai nėra tranzitinis taškas kaip Alytus ar Kaunas. Tokioje stotyje kaip Lazdijų užtenka bilietų kasos, laukimo salės 6–8 žmonėms ir tualeto. Panašiai autobusų stotys atrodo Druskininkuose, Prienuose ir daugelyje kitų vietų.
Akivaizdu, jog Lazdijų viešasis transportas neturi perspektyvų, antraip visą Pietų Lietuvą bandžiusi monopolizuoti „Kautra“ būtų paėmusi ir Lazdijų autobusų stoties pastatą bei autobusų parką. Neperspektyvu. Mažai autobusų, ribotas judėjimas.
O gal Naujųjų Vasiukų architektai tikisi, jog įrengus modernią autobusų stotį, bus atidaryti maršrutai į Lenkiją, Baltarusiją ar Kaliningradą. Nebus. Kaip ir nebus normalaus susisiekimo su kaimais ir gyvenvietėmis, nors kasmet po keletą kilometrų ilgėja asfalto danga.
Lazdijų rajone važinėja kledarai, kuriuos pavadinti normaliais autobusais būtų didelis pagyrimas. Gal nauja autobusų stotis reikalinga tik tam, kad Lazdijų žmonės ateitų į ją pažiūrėti iš Druskininkų atvažiuojančio elektrinio autobuso, kurio jie padedant valdžiai sėkmingai atsisakė?
Dar kartą pažvelkime į „unikalia“ architektūra pasižymintį policijos pastatą. Perimti jį nėra sudėtinga, bet ką paskui daryti? Ar buvo apskaičiuota, kiek kainuos jį pertvarkyti, kokios bus šildymo kainos? O gal kuriamas planas šiame pastate įrengti tarptautinę IT startuolių koloniją? Kai kompiuterininkai, dirbantys Londono, Berlyno, Niujorko ar kitose firmose, sėdėdami buvusiame policijos pastate ir ten pat miegodami, pildys Lazdijų biudžetą savo gyventojų pajamų mokesčių milijonais? Gražu, jei nebūtų graudu.
Kur dingo Sporto centro rekonstrukcijos planas, kurį kažkada palaimino Saulius Skvernelis ir į kurio projektą jau buvo investuota ne tik pinigų, bet ir šviesių svajonių? Ar Sporto centras persikels į policijos pastatą? Kada tai bus? Iliuzijos sklaidosi po Lazdijų policijos vado V. Kondrackio reakcijos į planą perimti pastatą: ,,Planuojame į buvusį mokesčių inspekcijos pastatą persikraustyti tik metų pabaigoje. Jo pritaikymas mūsų reikmėms užtruks, šiuo metu vykdomi projektavimo darbai, po to pastatas dar bus remontuojamas.“
O gal savivaldybės darbuotoja, skandalingai sužlugdžiusi Švietimo centro projektą, sugebės sukurti naują projektą policijos pastatui iš bjauraus ančiuko pavirsti į gulbę?
Ar dvylika kėdžių taryboje užsėdę valstiečiai ir konservatoriai nebijo būti Lazdijų benderiais ir svajoti Naujųjų Vasiukų kategorijomis? O laikas tiksi: tik-tak, tik-tak. Ne benderių naudai.
P. S. Politiniu šturmu policijos pastatą praėjusiame tarybos posėdyje užėmusi valdančioji dauguma staiga leidosi su policija į paliaubas. Gal po vienu stogu sutilps ir policijos pareigūnai, ir energijos perteklių norintys iškrauti jaunieji sportininkai? Ar Naujųjų Vasiukų stebuklą teks nukelti vėlesniam laikui?

REDAKCINIS STRAIPSNIS (vedamasis) – redakcijos nuostatas atspindintis, jos vardu parašytas, neretai nenurodant konkretaus autoriaus, rašinys, dažnai atsiliepiantis į kokius nors įvykius, paaiškėjusius faktus, tendencijas. Būdinga nedidelė, neretai vienoda visiems leidinio redakciniams straipsniams apimtis, glaustas minčių dėstymas, tezių pobūdžio argumentacija, naudojami publicistinės retorikos elementai. Įprasta pateikti išvadas, apibendrinimus, atspindinčius redakcijos nuostatas. / Žurnalistikos enciklopedija /

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: