Dzūkų žinios

Gerasis savanorystės virusas pasiekė ir Lazdijus

Dalintis:
„Dzūkų žinios“ palaiko savanorystės iniciatyvą „Stiprūs kartu“.

Jau trečią savaitę trunkantis karantinas kelia mums nemažai iššūkių. Vienas iš jų – likti namuose, ypač tai liečia senjorus ir žmones, sergančius lėtinėmis ligomis. Ką daryti, jei žmogus pristinga maisto, o nėra galimybės ar jėgų pasiekti parduotuvę? Kadangi ši problema aktuali visai Lietuvai, iniciatyvūs ir pilietiški žmonės įkūrė savanorių judėjimą „Stiprūs kartu“. Į šį judėjimą buvo pakviesti visi savanoriai, galintys padėti senjorams ir kitiems karantino izoliacijoje įkalintiems žmonėms. Ypač tai aktualu dabar, kai nutrauktas susisiekimas viešuoju transportu.
Praėjusį penktadienį šio judėjimo žemėlapyje atsirado ir Lazdijai – šeši mūsų krašto savanoriai prisijungė prie šio nacionalinio judėjimo.
Šiandien kalbiname vieną iš pirmųjų Lazdijų savanorių, „Dzūkų žinių“ direktorių Darių Brindzą.

– Kaip kilo mintis prisijungti prie šio judėjimo?
– Kai išgirdau, kad ketvirtadienį sustabdomas vietinis ir tarpmiestinis autobusų judėjimas, pagalvojau, jog kai kurie žmonės taps atkirsti nuo gyvenimo. Mes gyvename kaimiškojoje teritorijoje, kai kurių žmonių sodybos rajone įsikūrusios toli nuo seniūnijų centrų, kur yra parduotuvės, vienintelis būdas apsipirkti liko asmeninis transportas, bet ne visi jį turi, o jei sugedo, jei žmogus senyvo amžiaus, be pagalbos neapsieis. Tada ir sugalvojau užsiregistruoti į nacionalinį savanorių koordinavimo centrą „Stiprūs kartu“. Užpildžiau savanorio anketą, dabar galiu padėti savo miesto ar rajono gyventojams, kuriems karantinas yra sunkus išbandymas.

– Ar nebuvo baimės, kad dalyvaujant šiame judėjime patenkate į rizikos užsikrėsti zoną?
– Rizika sumažėja, jeigu laikomės visų būtinų rekomendacijų, virusas plinta lašeliniu būdu per akis, nosį, burną. Stengiuosi laikytis visų saugumo rekomendacijų. rankų plovimas muilu arba dezinfekciniu skysčiu, vienkartinių pirštinių naudojimas, apsauginės kaukės dėvėjimas, atstumo tarp žmonių laikymasis. Jeigu laikomės visų būtinų rekomendacijų, rizika užsikrėsti sumažėja iki minimumo.

– Žinome, kad Jums jau teko atlikti pirmąją pagalbos užduotį. Papasakokite apie problemą, kurią padėjote išspręsti.
– Sekmadienį paskambino „Stiprūs kartu“ koordinatorius, paklausė, ar galiu padėti pristatyti maisto produktus vienai Veisiejų seniūnijos gyventojai. Sutikau, taip tapau kurjeriu, kuris gali pristatyti maistą. Nupirkau visus reikiamus produktus, juos pristačiau poniai Rasai, kuri dėl sugedusio automobilio ir neveikiančio viešojo transporto pati negalėjo tuo pasirūpinti.

– Kokias problemas galėtumėte padėti išspręsti?
– Vykdydamas registraciją „Stiprūs kartu“ centre pažymėjau langelį „logistika/pristatymas“.

– Kodėl žmonės turėtų prisijungti prie judėjimo „Stiprūs kartu“?
– „Stiprūs kartu“ komanda kviečia registruotis visus, galinčius padėti senoliams apsipirkti, galinčius paremti maistu skurstančius suaugusiuosius, vaikus, kurių pamėgti dienos centrai jau uždaryti. Taip pat kviečiami registruotis tie, kurie turi automobilius ir gali būti kurjeriais ar kitaip padėti. Užpildę savanorio anketą ir tapę savanoriais, padėsite savo miesto ar rajono gyventojui.
Registraciją galima atlikti adresu www.stipruskartu.lt.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: