Dzūkų žinios

Reforma baigta: naujieji skyrių vedėjai įsitaisė kėdėse

Dalintis:
Naujasis Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Dalius Mockevičius.

Praėjo metai, kai Lazdijuose dirba naujoji rajono valdžia. Nors merė nenorėjo įvardyti penkių atliktų darbų, tačiau vienas iš jų akivaizdus – savivaldybės administracijos reforma. Po reformos pareigų neteko nemaža dalis skyrių vedėjų, dirbusių „prie senosios valdžios“. Dabar jų vietas užėmė nauji vadovai, kurie į šias pareigas paskirti laimėję konkursus. Procesas, užtrukęs daugiau nei pusmetį, jau užbaigtas.

Skyrių – mažiau
Iki pertvarkos Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje buvo15 skyrių, dabar jų liko 12.
Naujoji Lazdijų rajono savivaldybės administracijos struktūra buvo sudaryta atlikus parengiamąjį darbą – išanalizavus nemažos dalies Lietuvos savivaldybių administracijų struktūras ir įvertinus tam tikras analogijas.
Kai kurie skyriai buvo sujungti, kiti panaikinti, tik du skyriai – Informacinių technologijų ir Centralizuoto savivaldybės vidaus audito – į pertvarkos mašiną nepateko. Buvo panaikintas Civilinės metrikacijos skyrius. Jo funkcijas perėmė naujas – Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyrius, sukurtas ant buvusio Juridinio skyriaus pamatų ir išlaikęs tą patį vedėją.
Iki pertvarkos veikę Ekonomikos, Finansų skyriai sujungti į naują darinį – Biudžeto, finansų ir turto valdymo skyrių.

Kas galėtų paneigti, jog naujoji valdžia iš esmės pakeitė vadovus, parinkdama arba specialistus, arba tuos, kam simpatizuoja valdančioji dauguma.


Ūkio tarnyba po reformos atsidūrė po Vietinio ūkio skyriaus sparnu.
Šiek tiek pasikeitė Socialinės paramos skyriaus sudėtis, prie jo prijungti sveikatos specialistai ir skyriaus pavadinime atsirado žodis „sveikata“. Po reformos skyrius vadinasi Socialinės paramos ir sveikatos skyrius.
Pasikeitė Dokumentų ir informacijos skyriaus pavadinimas, prasiplėtė ir skyriaus veikla, nes į skyrių inkorporuotos viešųjų ryšių specialistų pareigybės, kurios iki pertvarkos buvo priskirtos Švietimo, kultūros ir sporto skyriui. Naujasis darinys vadinasi Komunikacijos ir dokumentų skyriumi.
Kai kurie skyriai po reformos pakeitė savo pavadinimus – Žemės ūkio ir melioracijos skyrius perkrikštytas į Kaimo ir žemės ūkio plėtros, o Investicijų – į Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyrių.

Pasikeitė vedėjai
Pertvarkius savivaldybės administracijos skyrius, iš esmės pasikeitė ir skyrių vadovybė, kurios formavimas truko pusmetį.
Dalis buvusios struktūros skyrių vedėjų po pertvarkos arba paliko savivaldybę, arba buvo perkelti į žemesnes pareigas. Tik buvusieji Teisės ir Informacinių technologijų skyrių vedėjai išlaikė savo postus ir naujojoje struktūroje.
Buvusi Ekonomikos skyriaus vedėja dabar dirba naujai įkurto Biudžeto, finansų ir turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja. Buvęs Investicijų skyriaus vedėjas – naujojo Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoju.
Buvusi Dokumentų ir informacijos skyriaus vedėja po pertvarkos tapo naujai įkurto Komunikacijos ir dokumentų skyriaus vyriausiąja specialiste, o buvusio Žemės ūkio ir melioracijos skyriaus vedėjas dabar dirba Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriaus vyriausiuoju specialistu. Buvusi Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja, panaikinus skyrių, dirba Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausiąja specialiste.
Redakcijos duomenimis, kai kurie skyrių vedėjai sutiko pereiti į žemesnes pareigas, išlaikant iki pertvarkos gauto atlyginimo dydį, kiti darbuotojai nutraukė darbo sutartis šalių susitarimu, gavę atitinkamas pinigines kompensacijas.
Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėju dirba meniškos sielos architektas iš Kapčiamiesčio Ričardas Vyšniauskas. Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriui vadovauja tokio darbo patirties iki tol neturėjusi Jurgita Gudeliauskaitė.
Komunikacijos ir dokumentų skyriui netrukus oficialiai pradės vadovauti Finansų ministerijoje dirbusi iš Alytaus kilusi Ramunė Žuklijaitė. Socialinės paramos ir sveikatos skyriui – buvusi analogiško skyriaus vedėjos pavaduotoja Rima Šukienė.
Naujai sukurto Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyriui vadovauja Žemės ūkio ministerijoje dirbusi alytiškė Andrė Zenevičienė.
Dalius Mockevičius, ilgą laiką laikinai ėjęs Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pareigas, sunkiai dirbęs dėl švietimo tinklo pertvarkos, pagaliau iš lepo tapo visaverčiu šio skyriaus vedėju.
Vietinio ūkio skyriaus vedėja dirba Indrė Adomynienė. Įdomu tai, kad šiam skyriui nesiseka su ūkvedžiais. Paskelbus ūkvedžio paiešką, atsirado net 11 pretendentų. Tačiau konkurso laimėtojas ilgai pareigose neužsibuvo – po trijų mėnesių paliko sunkioje kovoje laimėtą postą.

Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Aušra Dainauskienė.

Daug naujų direktorių
Nemaži permainų vėjai įsisuko ir į savivaldybės valdomas įmones.
Pasikeitė „Lazdijų vandens“ direktorius, juo paskirtas Eimantas Zaburas. Jis anksčiau jau yra dirbęs šioje bendrovėje, tada jo darbas buvo vertinamas nevienareikšmiškai.
Po beveik metus trukusio pasistumdymo iš pareigų buvo atleistas kontroversiškai vertinamas Vitas Šimkonis, kurį šiame poste pakeitė Seimo nario Zenono Streikaus padėjėjas Valdas Vabuolas, akivaizdžiai mėgstamas „valstiečių“.
Pasikeitė ir Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas, poliklinikai vadovauti buvo paskirta iš Visuomenės sveikatos biuro atėjusi Aušra Dainauskienė, kuri partiniais saitais susijusi taip pat su valdančiąja dauguma, konkrečiai – konservatoriais.
Visuomenės sveikatos biuro direktorės pareigas laikinai eina Simona Jasinskienė, apie kurią labai palankiai viešoje erdvėje atsiliepia merė Ausma Miškinienė. Didelė tikimybė, jog ši jauna moteris taps nuolatine šios įstagos vadove.
Atranką į Lazdijų visuomenės sveikatos biuro direktoriaus
pareigas savivaldybės administracija organizuos iškart pasibaigus karantinui. Dokumentus dėl dalyvavimo atrankoje yra pateikę 4 pretendentai.
Darželio-mokyklosVyturėlis“ direktoriaus pavaduotoja nesenai įsidarbino iš Alytaus į tėviškę sugrįžusi vietinio „valstiečių“ vado Beniaus Rūtelionio pusseserė Asta Labalaukienė.
Taigi, kas galėtų paneigti, jog naujoji valdžia iš esmės pakeitė vadovus, parinkdama arba specialistus, arba tuos, kam simpatizuoja valdančioji dauguma.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: