Dzūkų žinios

Dar nenutarta, ar Lazdijų moksleiviai mokslo metus užbaigs klasėse

Dalintis:
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Dalius Mockevičius.

Švelninant karantino sąlygas, nuspręsta, jog moksleiviai šiuos mokslo metus galėtų užbaigti ne nuotoliniu būdu, bet įprastai – mokyklų klasėse ir kabinetuose. Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sakė, jog pradinukai į klases galėtų sugrįžti nuo gegužės 25 dienos, o kitų klasių moksleiviai – nuo birželio 1-osios.
Tačiau kai kurių savivaldybių vadovai – Klaipėdos, Vilniaus ir dar kai kurių – rekomenduoja savo savivaldybių ugdymo įstaigoms užbaigti mokslo metus nuotoliniu būdu ir šiais mokslo metais į klases nebegrįžti.
Kaip šią situaciją ketinama spręsti Lazdijuose, kalbamės su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Daliumi Mockevičiumi.

– Kokie planai dėl mokslo metų pabaigos, ar mokiniai grįš į klases, ar baigs mokslo metus nuotoliniu būdu?
– Informuojame, kad šį klausimą sprendžia ne Lazdijų rajono savivaldybė. Organizuojant ugdymo procesą vadovaujamasi valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos bei Vyriausybės priimtais sprendimais.

– Ar pasiteisino nuotolinis mokymas?
– Taip, manau, kad esamomis karantino sąlygomis nuotolinis mokymas pasiteisino. Per dvi mokinių atostogų savaites, kai buvo paskelbtas karantinas, mokyklos pakankamai gerai pasirengė nuotoliniam mokymui. Greitai buvo sprendžiamos techninės problemos dėl aprūpinimo kompiuteriais bei interneto ryšiu. Ypač pagelbėjo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nupirkti planšetiniai kompiuteriai, taip pat vyko nuotoliniai mokymai tiek mokytojams, tiek mokyklų administracijų darbuotojams. Galima tik padėkoti kūrybiškiems mokytojams, mokyklų administracijų darbuotojams bei mokinių tėveliams už susitelkimą, bendradarbiavimą bei kantrybę organizuojant mokymą nuotoliniu būdu. Neabejoju, kad ši patirtis bus naudinga.
Panašu, kad galutinis sprendimas dėl to, kaip Lazdijų rajono moksleiviai užbaigs šiuos mokslo metus – savo klasėse ar prie kompiuterių namuose, dar nepriimtas.
Mokslo metų pabaigos terminus nustato pačios mokyklos, susiderinusios su steigėju.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: