Dzūkų žinios

Samdyti tvarkdariai Lazdijų parke pridarė eibių

Dalintis:

Oficialiame savivaldybės tinklapyje su džiaugsmu buvo pranešta, kad pavyzdingai sutvarkytas Lazdijų miesto parkas. Tačiau šviežiai sutvarkytame parke apsilankę lazdijiečiai ten pamatė nelabai malonius vaizdus, kurie sukėlė abejonių dėl ten dirbusių tvarkdarių atliktų darbų kokybės. Pasirodo, parką tvarkė ne vietiniai bedarbiai ar seniūnijos darbininkai, bet pasamdytos bendrovės profesionalai.
„Dzūkų žinių“ redakcija sulaukė savaitraščio skaitytojo Algimanto vaizdų, kuriuos jis užfiksavo apsilankęs neseniai sutvarkytame Lazdijų miesto parke. Nuotraukose matyti nelabai kokybiškai atliktų parko tvarkymo darbų ženklai.
Į akis krenta neprofesionalaus darbo trimeriu pavyzdžiai. Neseniai pasodinti jaunų parko medelių kamienai pažeisti trimerio valo. Didelė tikimybė, jog po tokių pažeidimų sutriks medelių augimas. Kas atsakys už tai, jei ne vienerius metus puoselėti medeliai nudžius?
Savaitraščio skaitytojas pastebėjo ir paliktas žoles šalia vadinamo Jotvingių labirinto, taip pat kitų nekokybiškai atliktų darbų.
Norėdami daugiau sužinoti apie parko tvarkymo detales, kreipėmės į už parko priežiūrą atsakingą Lazdijų miesto seniūnijos seniūnę Vaidą Gazdziauskienę.
Paklausta, kas tvarkė Lazdijų miesto parką ir kiek kainavo šie darbai, seniūnė atsakė, jog parko tvarkymo darbai buvo patikėti įmonei iš Alytaus, UAB „Raguvilė“, ši bendrovė tiekėjų apklausos metu pasiūlė mažiausią kainą. O darbai, anot seniūnės, kainavo 1786 eurus.
Redakcija domėjosi šienavimo darbų kainomis Alytaus regione ir sužinojo, jog vejų šienavimas, priklausomai nuo to, ar nupjauta žolė surenkama, ar paliekama, svyruoja tarp 2–3 eurų už arą.
Turint galvoje, jog parkas užima apie 9 ha, tai kitų tvarkdarių darbai galėtų kainuoti nuo 1800 iki 2700 Eur. Galima būtų teigti, jog alytiškiai darbus atliko nebrangiai, žinoma, jei kokybei nebūtų priekaištų.
Seniūnės nuomone, parkas buvo nušienautas kokybiškai. „Seniūnija gavo ne vieną miesto gyventojų ir svečių padėką dėl gražiai sutvarkytos parko teritorijos“, – teigė V. Gazdziauskienė.
Paklausta, kas atsakingas už tai, kad būtų laikomasi projekte numatytos parko tvarkymo koncepcijos, seniūnė patikino, jog dėl projekte numatytos parko tvarkymo koncepcijos buvo tariamasi su savivaldybės administracijos specialistais, vykdančiais projektą „Kraštovaizdžio formavimas Lazdijų rajono savivaldybėje“. „Esu tikra, jog koncepcijos yra laikomasi“, – kalbėjo seniūnė.
Domėjomės, ar daug žmonių lankosi šiame parke, kiek renginių jame vyksta per metus. Seniūnės nuomone, parke lankosi daug žmonių. „Karantino laikotarpiu renginiai parke nevyko. Pasibaigus karantinui parke vyko renginys „Kino naktys“. Artimiausiu metu parke vyks Oninių šventė, dvyliktokų išleistuvės“, – sakė V. Gazdziauskienė.
Šį pavasarį Lazdijų gyventojai ir rajono centro svečiai buvo nemaloniai nustebinti, kai reprezentacinėse miesto vietose nebuvo atnaujinti gėlynai, o jų vietoje buvo paliktos dykros. Tuomet Lazdijų miesto seniūnė teisinosi, jog dėl pandemijos nebuvo nei lėšų, nei darbininkų gėlynams atnaujinti.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: