Dzūkų žinios

Svarbiausiame politiniame festivalyje – choras ir solistai

Dalintis:

DŽ redakcijos nuomonė

Iki Seimo rinkimų likus mažiau nei dviem mėnesiams, ima ryškėti kandidatų profiliai. Nors VRK iki šiol dar skelbia, kad Jotvingių apygardoje, kuri jungia Lazdijus ir Druskininkus, rinkimams yra užsiregistravę tik keturi kandidatai, tačiau panašu, kad norėtojų užlipti ant Seimo laktų bus triskart daugiau.
Neoficialiais duomenimis, į Seimą vienmandatėje Jotvingių rinkimų apygardoje gali būti net 12 pretendentų.
Kai kurie iš jų – politinėje padangėje jau matyti personažai, tačiau yra ir tokių, kurių dalyvavimas Seimo rinkimuose kai ką privers išsižioti iš nuostabos: „Kodėl šis žmogus eina į politiką?“ Bet juk žmonėms svajoti neuždrausi.
Su Tomo Pačėso partija „Lietuva visų“ į Seimą pretenduoja buvęs „Lazdijų vandens“ direktorius Justinas Šmulkštys, su Jono Dagio Lietuvos krikščionių sąjunga – ilgai politikos užribyje buvęs Jonas Matulevičius, su Darbo partija – buvęs Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovas Feliksas Petrauskas, Lietuvos žaliųjų partija kandidate į Seimą kelia buvusią kandidatę į Jonavos merus Dovilę Lileikienę, Liberalų sąjūdis – futbolo trenerį Paulių Malžinską, Lietuvos liaudies partija – verslininkę iš Kauno Jolitą Maslauskaitę- Targonskienę, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, liaudyje vadinama „bebrais”, į Seimą siunčia druskininkietį Remigijų Aleksandrą Viniarską.
Artūro Zuoko „Laisvės sąjunga“ Jotvingių apygardoje jau iškėlė Druskininkų verslininko Rimvydo Žagunio kandidatūrą.
Kai ką gali nustebinti N. Puteikio partijos „Gerovės Lietuva“ mūsų kraštui pasiūlytas kandidatas, Lazdijų savivaldybės vadovų labai nemėgstamas žmogus – vyriausiasis architektas Ričardas Vyšniauskas.
Skandalą dėl abejotinių Lazdijų valdžios sprendimų sukėlęs architektas, ko gero, labai dera prie skandalisto įvaizdį susikūrusio Naglio.
Keista, bet Jotvingiai nesulaukė tetos Neringos, Garliavos patvorinių, kandidato. Nebeįdomi Neringa, nebeįdomi pedofilijos šmėkla?
Tai šis devynetas, ko gero, bus politinio festivalio choras, o solistai greičiausiai bus trys – „valstietis“ Zenonas Streikus, socdemas Justas Pankauskas ir konservatorius Vilius Semeška.
Jei Z. Streikus vis dar tyli, tai J. Pankauskas ir V. Semeška aktyviai repetuoja savo solines partijas ir reklamuoja afišas.
Tiesa, vienas iš jų aktyviai užsiėmė savo konkurentų skundimu. Jei tik Lazdijų ar Druskininkų laikraščiuose pasirodo konkurento sveikinimas apygardos žmonėms kokia nors svarbia proga, V. Semeška mikliai tai apskundžia vienai ar kitai institucijai dėl netinkamo žymėjimo ar kitų subtilybių.
Skundimas šiam žmogui yra įaugęs į kraują – jis nuolat skųsdavo Druskininkų merą, savo buvusią viršininkę – Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkę dėl komandiruočių, skundėsi teismui dėl per mažo savo uždarbio, kai dirbo VRK. Toks keistas teisuolio sindromas yra apėmęs šį žmogų. Bet daugeliui tautiečių skundikai nepatinka.
V. Semeška su kitas savo kolegomis konservatoriais praėjusią savaitę per Jotvingių kraštą pasileido su agitacinėmis gurguolėmis. Aplankė ne vieną Dzūkijos miestelį, agitavo dalyvauti (nacionalinėje ) konservatorių apklausoje.
Kregždučių agitgurguolė apsilankė ir Druskininkuose ir kaip tik tą dieną, kai ten vyko Dainavos krašto folkloro festivalis, sutraukęs gausybę dalyvių ir žiūrovų. Konservatoriai čia buvo nekviesti svečiai. V. Semeška nesivargino paklausti šio festivalio organizatorių, ar jų agitgurguolei bus leista pasirodyti.
Žinoma, labai patogu vaikštinėti ir agituoti, kai tau surinkta auditorija, kai naudojiesi kitų žmonių darbo rezultatu, pats nepajudinęs nė piršto, nė liežuvio. Tokie žmonės liaudyje vadinami nachaliavščikais.
Toje agitgurguolėje dalyvavęs vaikų psichologas aprašė savo įspūdžius iš susitikimų su žmonėmis Druskininkuose. Jis teigė, jog nesutiko nė vieno žmogaus, kuris akivaizdžiai būtų nepatenkintas konservatoriais. Tačiau pridūrė, jog Druskininkuose kalbėjosi su žmonėmis, kurie buvo atvykę iš kitų miestų, o tikrų druskininkiečių jam nepavykę surasti.
Ir gerai, kad nerado, žinant, kokią destrukciją konservatoriai atlieka Druskininkų taryboje, daugelis druskininkiečių nebūtų meiliai atsiliepę apie „kregždutes“.
Tiesa, V. Semeškos bičiuliai praėjusią savaitę suskubo pagirti savo draugą, neva šis atvedęs „Lidl“ prekybos tinklą į Druskininkus. Tačiau labai greitai paaiškėjo, jog tai buvo blefas, nes jiems atkirtį davė Druskininkų verslininkas, kurio (ne V. Semeškos) pastangomis šis vokiečių tinklas netrukus kurorte statys modernios architektūros parduotuvę.
Už save aktyviai agituoja ir profesionalus politikas, Vilniuje gyvenantis Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Justas Pankauskas. Nuo metų pradžios jį galima dažnai matyti mūsų krašto renginiuose, o neseniai pasirodė ir agitmedžiaga su J. Pankausko atvaizdu.
Pretendentas socialiniuose tinkluose skundėsi, kad niekadėjai ar politiniai konkurentai vis nuplėšia šviežiai pakabintus jo plakatus, ir net įtarė, jog tai daro vieno jo politinio konkurento ginklanešys.
Žodžiu, po truputį politinė atmosfera Jotvingių krašte kaista.
O tuo metu trečiasis solistas – Z. Streikus ramiai sėdi nuo politinės kaitros pasislėpęs po abiejų savivaldybių valdančiųjų jam įduotu skėčiu ir su šypsena bei pasakodamas anekdotus (tai jam sekasi geriausiai) stebi kaistančiai politinę atmosferą.
Gerbiamas chore, solistai, festivalis prasidės po trečio skambučio, spalio 11 d. Repetuokite!•
REDAKCINIS STRAIPSNIS (vedamasis) – redakcijos nuostatas atspindintis, jos vardu parašytas, neretai nenurodant konkretaus autoriaus, rašinys, dažnai atsiliepiantis į kokius nors įvykius, paaiškėjusius faktus, tendencijas. Būdinga nedidelė, neretai vienoda visiems leidinio redakciniams straipsniams apimtis, glaustas minčių dėstymas, tezių pobūdžio argumentacija, naudojami publicistinės retorikos elementai. Įprasta pateikti išvadas, apibendrinimus, atspindinčius redakcijos nuostatas. / Žurnalistikos enciklopedija /

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: