Dzūkų žinios

Už merės šypseną savivaldybės tinklalapyje – 11 tūkst. eurų

Dalintis:
Alytaus miesto, Varėnos, Kalvarijos, Kauno rajono, Kauno miesto savivaldybių tinklalapių tituliniuose lapuose apskritai nėra merų nuotraukų.

Neseniai pradėjęs veikti atnaujintas savivaldybės tinklalapis, kurio sukūrimas kainavo ne itin menką sumą, vartotojams didesnių siurprizų nepateikė. Gal tik vieną – tik atsivertus tinklalapį, dešinėje titulinio lapo pusėje per trečdalį puslapio puikuojasi merės Ausmos Miškinienės nuotrauka. Tokio didelio savivaldybės vadovo atvaizdo ko gero nesurasite nė vienos savivaldybės tinklalapyje.
Praėjusių metų lapkritį savivaldybė su Vilniuje registruota bendrove „Fresh media“ pasirašė savivaldybės tinklalapio www.lazdijai.lt atnaujinimo sutartį, kurios vertė per 10 tūkst. eurų.
Pasidomėjus, kodėl buvo nuspręsta atnaujinti svetainę, savivaldybės atstovai pavasarį tikino, jog tai daroma atsižvelgus į gyventojų ir svetainės skaitytojų skundus ir siūlymus, nes jų netenkina iki šiol veikusios svetainės funkcionalumas, turinio valdymo sistema, svetainė buvo nepakankamai pritaikyta mobiliesiems telefonams.

Išlaikė reikalavimus
Neseniai atnaujinta svetainė pradėjo veikti. „Dzūkų žinių“ kalbinti informacinių technologijų ir interneto svetainių kūrimo specialistai pripažino, jog Lazdijų svetainė neturi išskirtinumo ir jos pertvarkymas jos autoriams neturėjo atimti daug laiko ir nepareikalavo didesnių pastangų.
„Žinoma, savivaldybės svetainėms yra keliami tam tikri standartiniai reikalavimai, jie šioje svetainėje yra įvykdyti. O dėl dizaino, funkcionalumo, informacinio medžio pateikimo, tai – skonio ir pinigų klausimas. Šis projektas neturėjo būti brangus“, – teigė svetaines kuriantis kaunietis Petras P.

Mato daug privalumų
Savivaldybės administracijos Komunikacijos ir dokumentų skyriaus vedėja Ramunė Žuklijaitė teigė, jog svetainės atnaujinimo darbus atlikusi bendrovė yra kūrusi tinklalapius Lietuvos Prezidentūrai, Trakų, Klaipėdos, Marijampolės, Šilutės ir kitoms savivaldybėms.
Ji pastebėjo, jog į užsakymo 10 285 Eur kainą įskaičiuotas ne svetainės sukūrimas, bet po sukūrimo įmonė įsipareigoja 36 mėnesius atlikti sistemos programinės įrangos garantinį aptarnavimą – taisyti visas jos darbo klaidas ir neatitikimus.
Pinigai už svetainės atnaujinimą skirti iš savivaldybės biudžeto.
Paklausta, kuo naujasis tinklalapis tobulesnis už buvusįjį, R. Žuklijaitė vardijo pagrindinius naujojo tinklalapio privalumus:
„Svetainė pritaikyta mobiliesiems įrenginiams;
patogesnė turinio valdymo sistema;
sukurta svetainė atitinka kibernetinio saugumo reikalavimus;
svetainė patikimesnė, nes senoji dažnai „lūžinėjo“ ir informacija nebuvo pasiekiama gyventojams;
patogesnis renginių kalendoriaus pateikimas ir atvaizdavimas;
geresnė informacijos paieška.“

Didžiausias dėmesys – merei
Daugelis apsilankiusiųjų atnaujintoje savivaldybės svetainėje atkreipė dėmesį į tituliniame puslapyje esančią didelę merės A. Miškinienės nuotrauką, kuri užima trečdalį titulinio lapo ploto.
„Dzūkų žinios“ pasidomėjo, kaip kitų Lietuvos savivaldybių tinklalapiuose pateikiami rajonų ir miestų merų atvaizdai.
Alytaus miesto, Varėnos, Kalvarijos, Kauno rajono, Kauno miesto savivaldybių tinklalapių tituliniuose lapuose apskritai nėra merų nuotraukų.
Alytaus rajono, Marijampolės, Druskininkų, Vilniaus miesto tinklalapiuose merų nuotraukos įdėtos, bet jos labai mažos, dvigubai ar net trigubai mažesnės nei A. Miškinienės.
Kas galėtų paneigti, kad pinigai tinklalapio atnaujinimui buvo išmesti į balą? Turime išskirtinį tinklalapį su didžiule merės šypsena!

„Dzūkų žinios“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: