Dzūkų žinios

Kaip namuose sukurti raminančią rytietišką atmosferą?

Dalintis:

Niekam Vakarų pasaulyje nebėra paslaptis, kad būtent iš Tolimųjų rytų atkeliauja pačios geriausios meditacijos, nusiraminimo ir atsipalaidavimo programos. Joga, Tai Či, Budizmas, Rytietiški masažai, smilkalai, atpalaiduojančios arbatos ir visa kita, kas milijonams padeda atsipalaiduoti yra kilę iš Rytų. Dėl to, jeigu norisi pabėgti nuo įprasto streso ir jaustis ramiai savo namų aplinkoje, tenka įkvėpimo semtis būtent iš šių kultūrų bei jų sprendimus pritaikyti savo namuose. Taigi, jeigu jiems prijaučiate arba tiesiog norite laiką leisti namuose, kuriuose galima lengviau atsipalaiduoti, skaitykite ir sužinokite kaip namuose sukurti raminančią rytietišką atmosferą!

Viskas prasideda nuo kvapo ir apšvietimo

Masažo salonuose ar SPA centruose, kur suteikiamos rytietiškos procedūros labiausiai išsiskiria kiek blausesnis (raminantis) apšvietimas bei unikalus kvapas. Tokią atmosferą nebrangiai ir lengvai savo namuose galite sukurti ir jūs. Jeigu norisi atsipalaiduoti ir nurimti, reikėtų įsigyti pastatomą šviestuvą, reguliuojamą LED žibintą arba kažką panašaus. Kvapui paskleisti reikės kvapų difuzoriaus arba kvapiklio, bet geriausia – aromatinės žvakės. Kalbant apie žvakes, su jomis nušausite du zuikius vienu šūviu, nes galėsite paskleisti lengvą, raminantį aromatą bei blausiai apšviesti erdvę. Gausus žvakių asortimentas internetu – Varleinternetinėje parduotuvėje.

Tyla bei harmonija

Rytai daugelio mintyse yra tyresnis, mažiau šurmulyje ir strese paskendęs kraštas, lyginant su nuolat zujančiais ir lekiančiais vakarais. Todėl reikia stengtis tokią atmosferą palaikyti ir namuose. Jeigu pasileidžiate televizorių, radiją ar muziką, leiskite tyliai, tegu tai užima foninę, antraeilę rolę. Galite pasileisti kokius nors raminančius džiazo, instrumentinės, klasikinės ar rytietiškos muzikos ritmus vietoje įprasto pop ar kažko, kas tiesiog užima radijo eterį. Kvapo, garso ir šviesos darna leis padėti tvirtą pamatą maloniai, rytietiškai atmosferai namuose.

Natūralūs baldai ir nuosaiki prabanga

Jeigu į rytietišką stilių žiūrite rimčiau ir norite esminių pokyčių, reikėtų pasirinkti tokius baldus, kurie derėtų prie kuriamos atmosferos. Rytuose, kaip žinote, dominuoja žemi bei iš natūralių medžiagų (medžio, šiaudų ir kt.) pagaminti baldai. Ten mažai metalo, daugiau medienos, mažiau stiklo – daugiau audinių ir panašiai. Jeigu norite prabangos, rinkitės kukliau atrodantį porcelianą ar mažus, dekoratyvinius indus, bet ne masyvius auksinius paveikslų rėmus ir panašiai. Lauke galima taip pat rinktis deginto medžio (Shou Sugi Ban) apdailą, kuri pratęs Rytų dvasią ir eksterjere.

Puoselėjamos gėlės bei augalai

Kalbant apie eksterjerą, galima pastebėti vis dažnėjančią tendenciją, kad namų išorėje šeimininkai įrengia japonišką ar kinišką sodelį ar net oranžeriją. Jos centre figūruoja Bonsai medelis, japoniško stiliaus, nedideli krūmeliai bei kitos, rytietiškos grožybės. Viskas apdailinama dekoratyviniais akmenukais ir, jeigu finansinės galimybės leidžia, išbaigiama su fontanėliu. Toks variantas – be galo brangus, bet tikrai vertas tų išlaidų.

Jeigu persikelsime atgal į namo vidų, raminančioje erdvėje turi būti ir augalų. Jie gali būti ir kiek didesni bei aukštesni, tačiau svarbu, kad nedominuotų patalpos, bet ją tik papildytų ir išbaigtų. Gražių vazonų galima įsigyti internetu, kad ir šiame puslapyje.

Vandens procedūros

Rytinėje pasaulio dalyje žmonės labai vertina vandenį ir jo teikiamus malonumus. Jeigu mūsų kraštuose didžiausia pramoga vis dar yra pirtis bei sauna, tai rytuose žmonės mėgsta atsipalaiduoti kiek ramesniu būdu ir neriasi į karštas versmes. Taip pat ir namuose jums reikėtų nevengti pasidaryti vonią. Verta įsigyti masažuojančią kojų vonelę arba, jeigu leidžia galimybės – įsirengti sūkurinę vonią arba kubilą. Visa tai neprivalo būti tik progomis naudojami atributai. Šie daiktai leidžia pasirūpinti savo kūnu, atsipalaiduoti ir šiek tiek pailsėti nuo kasdieniu rūpesčių bei atitolti nuo varginančių bėdų.

Speciali „ramybės“ arba zen erdvė

Skirkite bent jau mažą plotelį savo namuose erdvei, kurioje negalima nervintis ir panikuoti. Tai turi būti ramybės, meditacijos arba zen erdvė. Joje neturėtų būti nieko apart šviesos ir vietos, kur prisėsti arba prigulti. Geriausiai tam pasirinkti nuošalų namų kampelį, kur jus kuo mažiau trukdytų pašaliniai žmonės ir kiti dirgikliai. Rytuose žmonės daug medituoja, bet jie tai daro specialioje erdvėje, kur netrukdo išorinis pasaulis. Tokią pat atmosferą vertėtų kurti ir jums.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: