Dzūkų žinios

Lazdijai jau ateinančiais metais turės naują autobusų stotį

Dalintis:
Autobusų stotis 2020 m. („Dzūkų žinių“ nuotr.)

Atsirado viltis, jog ateinančiais metais nebeliks vienos iš Lazdijų gėdos – apleistos autobusų stoties. Jau pradėti naujosios stoties projektavimo darbai, bus tvarkoma infrastruktūra ir rajono centrą papuoš nauja autobusų stotis. Ji bus statoma iš privataus verslo lėšų.
Šią naujieną rajono valdžiai pranešęs UAB „Lazdijų autobusų parkas“ savininkas Valius Micevičius labai nudžiugino merę ir administracijos direktorę.
„Esu įsitikinusi, kad šis įvykis įeis į miesto istoriją. Dabartinė Lazdijų miesto stotis jau gan ilgą laiką buvo patyčių objektas, kuriam labai reikėjo atsinaujinti. Pastatas yra ne tik nepatrauklus iš išorės. Jame šalta ir nepatogu laukti autobuso. Džiugu, kad visa tai pasikeis jau netrukus“, – po susitikimo su UAB „Lazdijų autobusų parkas“ savininku sakė merė Ausma Miškinienė.
Apie naująją autobusų stotį „Dzūkų žinių“ kalbintas V. Micevičius patvirtino faktą, jog tikrai planuojama statyti naują stotį.
Paklaustas, kurioje vietoje bus stotis, V. Micevičius teigė, jog stotis bus toje pačioje vietoje, kur buvo senoji autobusų stotis.
„Planuojame nugriauti senąją stotį ir statyti naują pastatą. Architektai jau rengia projektą“, – sakė V. Micevičius.
Pasidomėjus, koks bus naujasis stoties pastatas, V. Micevičius nedaugžodžiavo ir liko paslaptingas.
„Rengiame du projektus: vieną – mažesnio pastato, kitą – didesnio. Spręsime, kurį išsirinksime. Taip pat planuojame sutvarkyti aplinką, autobusų aikštę. Nenoriu atskleisti visų planų, manau, jog po mėnesio juos viešai pristatysime“, – sakė V. Micevičius.
Paklaustas, ar tikisi savivaldybės pagalbos įgyvendinant šį projektą, V. Micevičius šyptelėjo ir sakė, jog teks viską daryti iš savo lėšų. Į klausimą, kiek galėtų kainuoti naujosios autobusų stoties statybos, V. Micevičius negalėjo atsakyti.
Pasidomėjus, kada galima sulaukti naujos autobusų stoties, V. Micevičius kalbėjo, jog daug kas priklausys nuo to, kokia bus ši žiema. Jei ji nebus šalta ir kaprizinga, tai autobusų stoties lazdijiečiai galėtų sulaukti ir ateinančių metų pavasarį.
Šių metų pavasarį viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, jog naujoji autobusų stotis bus kitoje vietoje – prie policijos pastato, šalia prekybos centro. Tačiau atrodo, jog šios minties buvo atsisakyta.
Ekspertų nuomone, naujos autobusų stoties statyba ir infrastruktūros sutvarkymas turėtų kainuoti nemažus pinigus. Vien autobusų aikštelės asfaltavimas galėtų kainuoti apie 100 tūkst. eurų. Reikia tikėtis, jog verslininkams pavyks įgyvendinti šį svarbų projektą.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: