Dzūkų žinios

Padegtas Lazdijų miesto gyventojas neišgyveno

Dalintis:
A. Jurgelevičius, Alytaus apskrities VPK viršininkas.

Alius Mikelionis

Spalio 12 dieną Lazdijus ir visą Lietuvą sukrėtė itin brutalus ir žiaurus plėšimas. Apie 13 val. Lazdijuose, Kauno gatvėje, į gyvenamąjį namą įsiveržę trys kaukėti vyriškiai surišo namuose buvusias 36-erių metų moterį ir trylikametę jos dukrą, taip pat į namus grįžusį 43-ejų metų namo savininką. Grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo pinigų, moteriai nuo pirštų numovė ir pasiėmė du auksinius žiedus, iš piniginės pagrobė du šimtus eurų. Kaukėti asmenys apipylė namo savininką, įtariama, degiu skysčiu ir jį padegė. Kilus gaisrui užpuolikai pasišalino. Namo savininkas dėl nudegimų pristatytas į Lazdijų ligoninę, vėliau pervežtas į Kauno klinikų reanimacijos skyrių, tačiau, deja, medikams gyvybės išgelbėti nepavyko. Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir plėšimo, panašu, bus perkvalifikuotas į nužudymą. Dėl to sprendimą turės priimti prokuroras. Spalio 15 dieną spaudos konferencijoje dalyvavęs Alytaus apskrities VPK viršininkas A. Jurgelevičius pateikė daugiau nusikaltimo detalių.
„Po gauto pranešimo apie šį įvykį buvo įvestas planas „Skydas“. Kitos dienos rytą apie penktą valandą vienas įtariamasis nusikaltimo padarymu buvo sulaikytas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų. 28 metų vyras yra teistas ir policijai žinomas už sukčiavimus ir viešosios tvarkos pažeidimus. Apie 8.30 val. Lazdijų rajone, bendradarbiaujant su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, buvo sulaikytas antras įtariamasis. Tos pačios dienos 15 valandą Varėnos rajone buvo sulaikytas trečias įtariamasis, kuris dalyvavo šiame nusikaltime. Tie vyrai teisti už įvairias nusikalstamas veikas: už sveikatos sutrikdymą, už neteisėtą disponavimą narkotinėmis priemonėmis, už viešosios tvarkos pažeidimus.
Ieškant įtariamųjų talkino Lietuvos kriminalinės policijos biuras, Lenkijos kolegos, nes, kaip žinome, nusikaltimas buvo padarytas pasienyje. Spalio 14 dieną apie 17 valandą Vilniuje buvo sulaikytas ketvirtasis ir paskutinis tame nusikaltime dalyvavęs asmuo, tai dvidešimtmetis, kuris iki tol nebuvo pakliuvęs į teisėsaugos akiratį.
Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – trys mėnesiai suėmimo. Pavyko nustatyti, kad grupė nusikaltimą planavo iš anksto, buvo pasiruošę, įsigiję visas priemones. Nusikaltimo metu turėjo, kaip vėliau paaiškėjo, orinį pistoletą. Šoko būsenos sunku žmonėms atskirti, ar tai orinis, ar tikras ginklas.
Dėl šių nusikalstamų veikų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Jiems gresia iki 12 metų laisvės atėmimo. Už dalyvavimą nusikaltime organizuotoje grupėje Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 10 metų. Abu šie nusikaltimai yra sunkūs. Nei vienas nesipriešino sulaikymui. Susiklosčius jiems nepalankioms aplinkybėms nusikaltėliai Kauno g. paliko automobilį.
„Nukentėjusysis taip pat žinomas policijai, yra tris kartus teistas už neteisėtą disponavimą akcizinėmis prekėmis. Koks motyvas, atsakyti negaliu. Nusikaltimo metu name buvusi nepilnametė ir jos motina nenukentėjo, bet patyrė didelį šoką. Prieš jas smurtas nebuvo naudojamas. Negaliu atskleisti, ar nukentėjusįjį ir nusikaltėlius siejo kokia nors veikla, tai ikiteisminio tyrimo medžiaga. Taip, tai žiaurus ir labai įžūlus nusikaltimas, mat dienos metu įsiveržti į namą, kada ir nepilnametis vaikas namuose…“ – spalio 15 dieną kraupaus nusikaltimo, pasibaigusio aukos mirtimi, aplinkybes komentavo Alytaus apskrities VPK viršininkas A. Jurgelevičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: