Dzūkų žinios

Pandemija nesugebės pavogti Kalėdų iš lazdijiečių

Dalintis:
„Atrask raštuotas Kalėdas Lazdijuose“ – tokiu šūkiu rajono gyventojai ir svečiai bus kviečiami džiaugtis šventiniu laikotarpiu.

Karantino metu daugelis įstaigų ir organizacijų dirba nuotoliniu būdu, restoranai ir kavinės gamina maistą išsinešti, tačiau yra tokių mūsų gyvenimo sričių, kurios per karantiną tiesiog apmiršta. Viena iš jų – kultūros ir pramoginiai renginiai, nes jie per karantiną tiesiog uždrausti ir nevyksta. Kiek užsitęs karantinas, niekas tiksliai nežino, tačiau aišku, jog, kas benutiktų, Kalėdos Lazdijuose bus švenčiamos.
Tai patvirtino Lazdijų kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta, kartu su kolegomis dirbantis nuotoliniu arba dalinai nuotoliniu būdu ir projektuojantis įvairius artėjančių švenčių scenarijus.
Pasidomėjus, kaip dirba Kultūros centras karantino sąlygomis, A. Sujeta sakė, jog, nors renginiai neorganizuojami, tačiau veiklos netrūksta.
„Aktyviai planuojame ir teikiame paraiškas Lietuvos kultūros tarybos projektų konkursui 2021 metų renginiams ir kultūrinėms veikloms finansuoti, gaminame lauko dekoracijas ir papuošimus šventiniam laikotarpiui, nuotoliniu būdu organizuojame neformalaus ugdymo veiklas ir būrelius, dalyvaujame seminaruose, konferencijose, mokymuose“, – sakė centro direktorius.
Jis pripažino, jog dėl karantino teko atšaukti visus renginius, kurie buvo numatyti nuo lapkričio 6 iki 29 dienos.
„Labiausiai gaila, kad nukelti teko meninės raiškos studijos „Macinga“ (vad. Ingrida Malinauskienė) naujo spektaklio „Nė velnio nebijau!“ premjerą, planuotą lapkričio 13 dieną. Šio spektaklio pastatymą finansavo Lietuvos kultūros taryba ir jį pristatyti galėsime iškart, kai tik leis sąlygos“, – sakė A. Sujeta.
Paklaustas apie Kultūros centro biudžeto pokyčius šiemet, kai daug laiko buvo dirbama COVID-19 sąlygomis, direktorius sakė, kad metams nepasibaigus rezultatus sunku vertinti.
„Žinoma, daugelis renginių, kurie buvo suplanuoti pavasario karantino metu, buvo perkelti ir puikiai įgyvendinti vasarą ar rudenį – Kalniškės mūšio minėjimas, respublikinis liaudiško smuikavimo konkursasGriežkit, skirpkos“ ir kiti. Taip pat turėjome daug projektų, o rudens sezonas netgi buvo daug intensyvesnis nei paprastai. Kiek renginių įvyko ar neįvyko, galėsime pasakyti tik po Naujųjų metų“, – sakė A. Sujeta.
Visus domina Kultūros centro planai Kalėdoms ir Naujiesiems metams. A. Sujetos paklausėme: „Kokių švenčių gali tikėtis lazdijiečiai?“
„Atrask raštuotas Kalėdas Lazdijuose“ – tokiu šūkiu kviesime rajono gyventojus ir svečius džiaugtis šventiniu laikotarpiu. Nors šiemet Kalėdos bus kitokios nei įprastai, tačiau tikiu, kad netrūks šventinių reginių ir renginių. Lazdijų miesto eglė bus įžiebta gruodžio 7-osios vakare. Taip pat tradiciškai šventiškai pasipuošime ir Kultūros centro kiemelį. Kviečiu saugoti save ir aplinkinius, o kalėdinį laikotarpį pasitikti su raštuotai nuausta pyne, kurioje – pakili nuotaika, ramybė širdyje, stebuklingas atradimo džiaugsmas, sveikata ir laimė“, – sakė A. Sujeta.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: