Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Spragos Lazdijų rajono bendrojo plano projekte naikinamos bus dar visą šią savaitę. Ketvirtadienį vakare visus tarybos narius pasiekė perspėjanti SMS žinutė. Jei galvojate, jog dėl skubios saviizoliacijos, tai klystate. Pasirodo, buvo pranešta apie staiga nukeltą tarybos posėdį, nors merė tikrai neišvažiavo į komandiruotę Afrikon. Peršasi nuomonė, kad valdžiai prireikė dar vienos lyčnos savaitės, kad galėtų užtaisyti teisines spragas dėl Bendrojo plano spragos. Lopas ant lopo… ir gėrėsimės tūkstančiais hektarų saulės energijos plokščių mūsų krašto peizaže.
• Vienas direktorius, prakiurus lietvamzdžiams namuose, sugalvojo būdą, kaip juos greitai sutvarkyti. Savaitgalis, geras oras, įmonės autobusiukas su bokšteliu ir trimis darbininkais kieme, remonto darbai vyksta. Viskas būtų puiku, bet tai pastebėjo budri vieno dzūko akis. Direktoriui teko už šį malonumą pirmadienį susimokėti. Pamoka jo kolegoms – kai jūsų namuose dirba pavaldiniai, pastatykite sargą, kad stebėtų pravažiuojančius ir mėgstančius fotografuoti miestelėnus.
• Savivaldybė nuo lapkričio 17 dienos švenčia Pasaulinę neišnešiotų naujagimių dieną. Šventė tęsiasi daugiau nei savaitę, nes pastatas pasipuošęs purpurinėmis spalvomis. Ar vietinis ūkio skyrius gerai ant kamščio užmynęs, ar čia bus kalėdinis papuošimas, atspindintis laisvamanišką didžiųjų metų švenčių supratimą?
• Rajono valdžia susižavėjo gigantomanija. Planuojamas sporto centras bus tikras monstras, ten numatyta gausybė naujų priestatų, nors policijos patalpos liks tuščios. Įdomu, kokių įstaigų biurai įsikurs sporto centro ofisų komplekse? Gal čia savo filialus perkels Vilniaus, Kauno ar Alytaus bendrovės? „Naujųjų Vasiukų“ ideologija toliau klaidžioja savivaldybės koridoriuose.
• Praeitą savaitę susikirto savivaldybės direktorės ir merės nuomonės. Gavus dokumentus, kuriuose yra suprojektuota trys variantai sporto centro fasadų, Lazdijų vadovių nuomonės išsiskyrė: direktorei patiko pirmas variantas, kuris turėtų būti nevertinamas visai, specialistų teigimu, – „stilistinis jovalas“, o merė rinkosi trečią variantą. Kalbama, jog visi tyliai palaikė antrąjį variantą, bet bijojo garsiai apie tai kalbėti. Jei tautos klausėme, ar reikia Lazdijams elektrinio autobuso, tai kodėl nepaklausus, koks fasadas lazdijiečiams labiausiai patinka?

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

1 komentaras apie “Dzūkai kalba, kad…”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: