Dzūkų žinios

Kas pastojo kelią vandeniui į Mikniškių kaimo žmonių namus?

Dalintis:
Mikniškių kaimo vandens bokštas.

Rajono valdžia mėgsta pasigirti, kiek ji daug nuveikė, kad visi Lazdijų rajono gyventojai būtų aprūpinti vandeniu. Tačiau kai kuriose rajono gyvenvietėse vandens tiekimo situacija yra labai bloga. Žmonės šaukiasi seniūnės, merės, Seimo nario pagalbos, tačiau iki šiol niekas taip ir nesugeba išspręsti vandens tiekimo problemos. Dabar savivaldybė žada greitą problemos sprendimą.

Gyventojų nepasiekia vanduo
Dėl sudėtingos vandens tiekimo situacijos redakcijai pasiskundęs vienas Šeštokų seniūnijos Mikniškių kaimo gyventojas (pavardė redakcijai žinoma – red. past.) sakė, jog jau beveik dvejus metus dalies šio kaimo gyventojų nepasiekia vandentiekio vanduo.
„Mes kreipėmės į įvairias instancijas – nuo seniūnės iki merės, net Seimo narį Zenoną Streikų kvietėmės į pagalbą – prašėme išspręsti šią problemą, tačiau reikalai nepajudėjo iš vietos. Įrengė naują vandens gręžinį, reikalai lyg ir susitvarkė, tačiau po savaitės – vėl tas pats – nėra vandens spaudimo, mano name net šildymo sistema dėl to neveikia. Tiesiog mįslė – kodėl neveikia vandentiekis, nors vandens bokštas vos už 100 metrų“, – skundėsi Mikniškių kaimo gyventojas.
Jo teigimu, kai kurie šio kaimo gyventojai dėl vandens tiekimo, neva, neturi problemų. Jis pasakojo, jog vanduo į pieno supirkimo punktą, kuriam vadovauja Šeštokų seniūnės brolis, atiteka be jokių problemų. Jis yra ne kartą matęs, kaip iš punkto išvažiuoja pienovežiai, pripildyti vandens iš vandentiekio.
„Seniūnė kaime nupirko namą savo dukrai, tai šiuos namus vanduo irgi pasiekia be problemų. Manau, jog seniūnė netinkamai atlieka savo pareigas ir nepasirūpina, kad visi mūsų kaimo gyventojai, o ne tik seniūnės giminės, visada turėtų vandens“, – kalbėjo Mikniškių kaimo gyventojas.
Pasidomėjus, iš kur jis gauna vandens savo reikmėms, vyriškis teigė, jog važiuoja į Lazdijų šaltinį ir ten prisipila vandens.

Seniūnė kaltina seną vamzdyną
Šeštokų seniūnė Liana Audzevičienė teigė, jog ši problema jai puikiai žinoma, ją jau bandoma spręsti ne vienerius metus.
„Mano nuomone, dėl to, kad žmonės negauna vandens, yra kalti seni, nuo kolūkio laikų likę vandentiekio vamzdžiai. Kadangi šie vamzdžiai, kaip ir visas šio kaimo vandentiekis, nepriklauso „Lazdijų vandeniui“, o yra privati gyventojų nuosavybė, tai specialistai, dirbantys bendrovėje „Lazdijų vanduo“, neturi juridinės teisės tvarkyti šį objektą“, – teigė seniūnė.
L. Audzevičienė pasakojo, jog jau seniai buvo siekiama, kad šis vandentiekis būtų pripažintas bešeimininkiu turtu ir perduotas bendrovei „Lazdijų vanduo“.
„To buvo siekiama dar tada, kai rajonui vadovavo Artūras Margelis, jis buvo šio plano autorius. Tačiau žmonės, kurie yra šio vandentiekio bendrasavininkiai, nesutiko atiduoti jo savivaldybei, nes įsivaizdavo, jog valdo labai brangų turtą. O turtas tikrai nusidėvėjęs, vamzdžiai supuvę, juos reikia keisti. O tai gali padaryti tik specialistai, šiuo atveju – „Lazdijų vanduo“. Kreipiausi dėl šios problemos į dabartinius rajono vadovus, reikia surasti sprendimą, blogai, kad žmonės neturi vandens“, – kalbėjo seniūnė.

Mikniškių kaimo pieno supirkimo punktas.

Savivaldybė imasi spręsti problemą
Bendrovės „Lazdijų vanduo“ vadovas Eimantas Zaburas teigė, jog jiems žinoma Mikniškių kaimo gyventojų problema dėl vandens tiekimo.
„Įmonės darbuotojai jau buvo nuvykę į Mikniškių kaimą, susirinkę gyventojai neleido atlikti kasimo darbų, kad būtų nustatyta problema. Kadangi Mikniškiuose esanti vandens tiekimo trasa nepriklauso UAB „Lazdijų vanduo“, įmonė be gyventojų sutikimo nieko kasti, tvarkyti negali“, –sakė E. Zaburas.
„Dzūkų žinioms” pasidomėjus, ar savivaldybei žinoma vandens tiekimo problema Mikšniškių kaime, Šeštokų seniūnijoje, gavome atsakymą, jog šiuo metu ši problema jau sprendžiama.
„Gavus gyventojų nusiskundimų dėl minimos vandentiekio problemos, savivaldybės bei UAB „Lazdijų vanduo“ atstovai vyko įvertinti situacijos. Nuvykus buvo nuspręsta keliose vietose atkasti įvadinę vandentiekio trasą tam, kad būtų galima tiksliai nustatyti gedimų priežastis. Artimiausiu metu atlikus minėtus darbus, bus galima tiksliau nustatyti gedimų priežastis ir pasiūlyti tinkamą sprendimo būdą. Nors vandens bokštas ir tinklai yra ne savivaldybės, o pajininkų, t. y. Mikniškių gyventojų turtas, savivaldybės vadovų sprendimu kaimo gyventojams teikiama visa reikiama pagalba“, – rašoma savivaldybės atsakyme „Dzūkų žinioms“.
Reikia tikėtis, jog pagaliau ši problema bus išspręsta ir Mikniškių gyventojai galės pasijusti gyveną 21 amžiuje.

Kai šis straipsnis buvo parengtas spaudai, redakcija gavo pranešimą iš savivaldybės. Vakar vandens tiekimo problema Mikniškių k. yra jau pašalinta. Pranešimą redakcijai atsiuntė komunikacijos ir dokumentų skyriaus vedėja R. Žuklijaitė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: