Dzūkų žinios

Jauniesiems muzikantams – skambančios labdarių dovanos

Dalintis:

Nors įprasta dovanas ir labdarą dalinti prieš Velykas ir Kalėdas, tačiau kai kurie geranoriški lazdijiečiai tai nevengia daryti ir be ypatingos progos.
Lazdijietė Evelina Dobilaitė-Juškauskė su vyru Artūru nusprendė jaunam ir muzikuojančiam žmogui padovanoti gitarą, kuria ilgai ir sėkmingai grojo Artūras Juškauskas. Moteris socialiniuose tinkluose paskelbė, jog dovanos gitarą. Netrukus atsiliepė moteris iš Kauno, kuri sakė taip pat norinti dovanoti dukros „išaugtą“ gitarą, ir paprašė Evelinos pasirūpinti ir jos dovanojamu instrumentu.
„Taigi, jau galėjome padovanoti dvi gitaras. Tada Artūro mama Vilma užsiminė, jog galėtų dovanoti ir pianiną, kuriuo vaikystėje grojo Artūras ir jo brolis. Ji sakė, kad reikia dovanoti gabiam vaikui, kuris gal kada nors į savo koncertą pakvies. Socialiniuose tinkluose išplatinome informaciją, jog dovanojame dvi gitaras ir pianiną „Smolensk“, – pasakojo Evelina.
Moteris sakė, jog atsirado daug norinčių dovanai gauti muzikos instrumentus, tačiau labdariai atidžiai atsirinkinėjo, kam juos padovanoti.
„Buvo tokių, kurie sakė, jog dar nemoka groti gitara, bet ketina mokytis. Dėl to, kam dovanoti instrumentus, mes tarėmės su Lazdijų meno mokykla. Manau, jog juos gavo tie, kurie buvo jų verti. Visi trys instrumentai atiteko Lazdijų krašto jaunimui. Pianinas iškeliavo į Veisiejus, į meno mokyklos moksleivio namus. Šis berniukas rimtai muzikuoja, tačiau neturėjo instrumento. Smagu, jog atsirado geradarių, kurie sunkų instrumentą pristatė į jaunojo muzikanto namus“, – pasakojo Evelina.
Meno mokyklos mokytoja Vaida Naujalienė pasakojo, jog berniukas iš Veisiejų lanko Lazdijų meno mokyklą ir mokosi fortepijono klasėje.
„Berniuko šeima seniai svajojo nupirkti sūnui pianiną, tačiau neturėjo tam pakankamai pinigų, todėl ši dovana išpildė jų svajones. Dabar jaunasis muzikantas gali mokytis groti ir namuose“, – sakė V. Naujalienė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: