Dzūkų žinios

Nevalytų šaligatvių skauduliai drebina ir socialinius tinklus

Dalintis:
Lazdijų miesto seniūnė Vaida Gazdziauskienė.

Šią žiemą kaip niekad užderėjo sniego. Kai kam tai kelia džiaugsmą, nes galima žiemos malonumais paįvairinti rūškaną karantino kasdienybę. Tačiau daugeliui žmonių, ypač tiems, kas kasdien vaikščioja Lazdijų gatvėmis ar automobiliu važinėja po rajoną, ši sniego apgultis nekelia teigiamų emocijų.
Per pirmąjį snygį Lazdijai šiaip ne taip susitvarkė su užsnigtomis gatvėmis ir keliais, tačiau miesto šaligatviai vis dar apgailėtinos būklės.
Lazdijų žmonės žeria kritiką šaligatvių valytojams ir negaili aštrių žodžių rajono seniūnei.
„Dzūkų žinios“ pateikia vieno lazdijiečio komentarą, kuris buvo paliktas socialiniuose tinkluose (kalba netaisyta).
„Nemėgstu vaikščioti, bet šiandien parūkiau, paglosčiau svetimą katę, ir ėjau namo pėstute nuo Parūriškės iki Dzūkų. Nu ir… Dvi savaitės po snygio, o šaligatviuose velniai su politikais rupūžias gimdo – nebesuradau nei vienos vietos, kur žmogus, savivaldybės pilnateisis pilietis, galėtų praeiti neišsisukęs kojos, ar nenusilaužęs sprando. Neesu piktas, bet juokauti jau nebesinori. Pikta ir noris kažkam veidą išmalti. Dvi savaitės po snygiaus, bet Lazdijai skęsta purvinų pusnių kokafonijoje. Blyn… rėkiu visiems tiems kurie skaito nuomonę, rėksiu ir toliau – NIEKAD GYVENIME DAUGIAU NEBALSUOKITE UŽ ŠIUOS ASMENIS, ESANČIUS ŠIANDIEN LAZDIJŲ SAVIVALDYBĖS TARYBOJE!!! Nei už vieną… nes jei jie nesugebėjo susitvarkyti su keletu šiūpelių sniego, nesugebėjo užtikrinti savivaldybės žmonėms jų socialinių poreikių – vadinasi jie mulkiai ir melagiai, jie neverti atstovauti mūsų interesams, ir jie nesugeba ir neturi kompetencijos atstovauti mūsų kraštui… Velniop juos – lai eina pas Margelį į ūkį ir mokosi ūkiškumo, nes būtent Artūro laikais, žmonės vaikščiojo sveikomis kojomis, nuvalytais keliais/takais…
Tai ne pretenzijos – tai absoliutus nepasitikėjimas JUMIS, ponai politikai, nes Žmogus yra svarbiausia, o jūs jį šiai dienai pastatėte į pačią paskutinę vietą…
Man gėda, nes esame iš to pačio krašto. Ir šiandien apsisprendžiau (po daugelio metų…) balsuoti eisiu – ir balsuosiu, ir agituosiu kitus balsuoti ne už jus, o PRIEŠ jus, nes jūs neverti to!!!“

Autoriaus asmenybė redakcijai žinoma, dėl tam tikrų priežasčių autorius nenori viešinti savo vardo ir pavardės.

Lazdijų miesto parkas pirmadienio vakarą, snygio metu.(„Dzūkų žinių“ redakcijos nuotr.)

Nors įrašas emocingas ir piktas, tačiau jame pasakyta nemažai skaudžios tiesos, ypač dėl blogai nuvalytų šaligatvių, todėl ta tema kreipėmės į už Lazdijų miesto tvarką atsakingą seniūnę Vaidą Gazdziauskienę ir pateikėme jai klausimų apie šaligatvių valymą.

– Lazdijų gyventojai piktinasi nevalytais šaligatviais. Jau praėjo savaitė po didžiojo snygio, bet miesto šaligatviai yra baisūs. Kokių priemonių imasi seniūnija situacijai pagerinti?
– Valydami šaligatvius, prioritetą teikiame tiems, kuriais praeina daugiausiai žmonių. Vis tik, reikia suprasti, kad dirbame žiemos sąlygomis ir tikrai gali taip pasirodyti, kad ne viską spėjame nuvalyti. Šiais metais sniego daug, o dabar dar ir prasidėjo pustymas, tad sukamės, kaip galime. Nepaisant to, mūsų žmonės ir technika dirba, tačiau, kaip teisingai pastebėjote, ruošiamės ir naujiems iššūkiams, nes žiema dar nežada trauktis. Suprantame, kad žmonių lūkesčiai gali būti aukšti, kad ne visus gali tenkinti mūsų darbų planavimas, tačiau stengiamės ir prašome visų kantrybės. Tiesa, kaip ir minėjau, sulaukiame ne tik pastabų, bet ir padėkų. Labai norėčiau padėkoti visiems žmonėms, kurie nusikasa sniegą prie savo namų.

– Ar šaligatvių valymui naudojamas smėlis ir druska? Ar bus išvežti ant šaligatvių susikaupę sniego kalnai?
– Smėlio ir druskos mišinius naudojame pėsčiųjų perėjose ir kitose akivaizdžiai slidžiose šaligatvių vietose. O susikaupus šalia šaligatvių didelėms sniego krūvoms, svarstome jas išvežti. Tiesa, kol kas, stebėdami orų prognozes, nuo to susilaikome, nes žadama ir pūgų, ir naujo sniego, tad taupome mokesčių mokėtojų pinigus ir stengiamės dirbti efektyviai.

– Savivaldybė pasirašė sutartį dėl gatvių valymo. Kodėl nebuvo pasirašyta sutartis su tvarkdariais dėl šaligatvių valymo?
– Seniūnija sniego valymui nuo šaligatvių ir aikštelių naudoja turimą minitraktoriuką ir sniego pūstuvą. Be šios technikos pasitelkiam 4 asmenis sniego valymui ten, kur su technika neįmanoma privažiuoti. Aprimus pirmam snygiui, darbų spartinimui praeitą savaitę padedant Lazdijų rajono savivaldybės Vietinio ūkio skyriui buvo pasitelkta papildoma įmonės UAB „Lazdijų vanduo“ technika. Šios savaitės pradžioje, pasikeitus gamtinėms sąlygoms, vėl reikėjo perdėlioti seniūnijos darbų prioritetus. Sustojus stichiniam snygiui, sniego tvarkymui šaligatviuose ir aikštelėse vėl planuosime pasitelkti papildomas pajėgas.

Alytaus rajono savivaldybės nupirktais mažaisiais traktoriukais šaligatvius valo gretimame Simne ir kituose Alytaus rajono didesniuose miesteliuose.

– Prasidėjo naujas snygis, nenuvalyti šaligatviai vėl bus užsnigti. Ką darysite?
– Darbus organizuosime prioriteto tvarka. Pradėsime valyti tuos šaligatvius, kuriais praeina daugiausiai žmonių. Kantriai dirbsime ir stengsimės nuvalyti kuo greičiau. Tam esame nusiteikę. Šaligatvius valysime, o pasibaigus sniegui, slidžiausias vietas barstysime tam skirtu mišiniu. Šaligatvius valys ir barstys tiek mūsų technika, tiek ir darbuotojai.

– Administracijos direktoriaus pavaduotojas viešai gyrėsi, jog gatvių valymui buvo išleista per 30 tūkst. eurų. Ar neprašėte savivaldybės bent dalį kovai su sniegu skirtų pinigų skirti šaligatvių priežiūrai?
– Kiekvienos savaitės pradžioje ir pabaigoje šaligatvių priežiūros darbus aptariame su Vietinio ūkio skyriaus specialistais ir savivaldybės vadovybe. Nuolat stebime orų prognozes, įvertiname atliktus darbus bei planuojame jų tolimesnę eigą. Skirtas lėšas stengiamės naudoti racionaliai, o kiek jų reikės, priklausys nuo gamtos nusiteikimo.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: