Dzūkų žinios

Vilties vakcina mažais žingsneliais keliauja per Lazdijų rajoną

Dalintis:
Savivaldybės gydytoja L. Džiaukštienė.

Kiekvieną savaitę Lazdijų rajone mažėjant susirgimų koronavirusu ir daugėjant pasiskiepijusių lazdijiečių skaičiui, atsiranda vilties, jog mūsų rajonas gali tapti vienu iš tų, kuriems Vyriausybė leis taikyti regioninius karantino atlaisvinimus.
Nors vis dar atsiranda žmonių, nenorinčių skiepytis nuo koronaviruso, tačiau tie, kurie jau pasiskiepijo, sako, nors ir pajutę tam tikras reakcijas į skiepus, vis dėlto įsitikinę, jog tai yra geriau nei sirgti sunkia liga.

Gavo po antrą skiepą
Lazdijų rajono savivaldybės gydytoja Lina Džiaukštienė, paprašyta pakomentuoti epidemiologinės situacijos pokyčius Lazdijuose per paskutinę savaitę, pastebėjo, jog situacija Lazdijų rajone gerėja. Šiuo metu 14 dienų sergamumo rodiklis Lazdijų rajone 152,8 susirgimo 100 tūkst. gyventojų, kai visoje Lietuvos šis rodiklis siekia 339,0 100 tūkst. gyventojų. Šiuo metu serga 73 gyventojai, pasveiko 556.
Paklausta, kiek ir kokių grupių žmonių buvo vakcinuota pirmą ir antrą kartą, savivaldybės gydytoja teigė, jog iš viso vakcinuoti 429 Lazdijų rajono įstaigų gyventojai, iš jų 352 gavo jau antrą dozę.
Gydytoja sakė, kad suvakcinuoti medikai, socialiniai darbuotojai, globos namų gyventojai, farmacininkai, odontologai ir kt. prioritetinėse grupėse esantys asmenys. 110 prioritetinių grupių Lazdijų rajono gyventojų suvakcinuoti ne mūsų savivaldybėje.
Savivaldybės gydytojos paklausėme, apie kokius pašalinius poveikius pasakojo vakcinuotieji.
„Absoliuti dauguma nejautė jokių simptomų, tačiau buvo tokių paskiepytų žmonių, kurie juto skausmą dūrio vietoje, mieguistumą, pakildavo temperatūra. Apie sunkias reakcijas į skiepą neteko girdėti“, – sakė L. Džiaukštienė.

Pakeitė nuomonę dėl skiepų
„Dzūkų žinios“ nusprendė pasidomėti, kaip jaučiasi žmonės, kurie du kartus buvo paskiepyti vakcina nuo COVID–19.
Socialinių paslaugų centro darbuotoja Vilma Kubilienė teigė, jog yra gavusi jau dvi vakcinos dozes.
Nors moteris teigė, jog anksčiau nebuvo skiepų šalininkė, tačiau šį kartą pakeitė savo nuostatas.
„Mano nuostata dėl skiepų anksčiau buvo kiek kitokia, niekada nesiskiepydavau nuo gripo, tačiau dabar, kai pamačiau, kaip sunkiai žmonės serga koronavirusu, mano nuomonė pasikeitė. Nusprendžiau, jog reikia skiepytis“, – pasakojo moteris.
Ponia Vilma sakė, jog po pirmojo skiepo jokių išskirtinių pojūčių nepajuto, išskyrus tai, jog visą dieną jautėsi mieguista.
„Man, kaip ir kai kurioms kitoms paskiepytoms kolegėms, labai norėjosi miego. Tai atsiguliau ir puikiai išsimiegojau. Rytą viskas buvo kuo puikiausiai“, – pasakojo moteris.

Buvo pakilusi temperatūra
Po antrojo skiepo, anot Vilmos, buvo šiek tiek rimtesnė organizmo reakcija – vakare pakilo temperatūra iki 380 C.
„Padidėjusi temperatūra laikėsi visą naktį, bet paskui nukrito. Atrodė, jog būčiau persirgusi kokia liga“, – apie savo pojūčius pasakojo ponia Vilma.
Paklausta, ar visos įstaigos darbuotojos buvo paskiepytos nuo koronaviruso, V. Kubilienė teigė, jog keturios jos kolegės nesiskiepijo, nes pateikė gydytojų pažymas, jog yra alergiškos.
„Kai kurios kolegės buvo įsitikinusios, kad jau yra persirgusios paslėpta COVID–19 forma, bet, atlikus antikūnų testą, paaiškėjo, jog jos nesirgo koronavirusu“, – pasakojo Socialinių paslaugų centro darbuotoja.
Pasidomėjus, kodėl ji vis dėlto apsisprendė skiepytis, moteris sakė, jog jai tenka bendrauti su daugeliu žmonių, yra didesnė tikimybė užsikrėsti, todėl ji nusprendusi geriau apsidrausti ir pasiskiepyti.
„Dabar turiu du skiepus, netrukus būsiu saugi ir neužsikrėsiu. Nenorėčiau sunkiai sirgti“, – sakė V. Kubilienė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: