Dzūkų žinios

Lazdijuose pastatyti konteineriai tekstilės atliekoms. Ką į juos mesti?

Dalintis:
Lazdijuose jau pastatyti konteineriai tekstilės atliekoms surinkti. (ARATC nuotr.)

Tvarkydami savo spintas, ko gero, kiekvienas jose atrandame drabužių ir batų, kurie dar geri, bet jau nemieli. Kur juos dėti? Lazdijiečiai turi puikią išeitį – visa tai nešti į tekstilės atliekų konteinerius. Pirmieji trys tokie konteineriai Lazdijuose pastatyti Sodų g. 6, Dzūkų g. 11 ir Vilniaus g. 3.
Šie konteineriai yra skirti ne visoms tekstilės atliekoms, o tik tiems drabužiams bei avalynei, kurie tinkami toliau naudoti.
„Ko nenori dėvėti pats, nedėk to ir į tekstilės atliekų konteinerį“, – paklaustas, ką galima mesti į naujus konteinerius, atsakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) direktorius Algirdas Reipas, ragindamas elgtis atsakingai, neprimesti į tekstilės konteinerius bet kokių daiktų, neprimėtyti atliekų aplink juos.
Tekstilės konteineriais surinkti drabužiai ir avalynė vežama į Alytaus regiono atliekų tvarkymo technologijų parką, kur viskas rūšiuojama, skalbiama, dezinfekuojama ir atiduodama labdaros organizacijoms bei pavieniams asmenims.
Tolesniam naudojimui jau netinkamus sudėvėtus drabužius, apatinį trikotažą, virtuvės rankšluosčius ir kitas naudoti nebetinkamas tekstilės atliekas reikia mesti į mišrių atliekų konteinerius arba vežti į rūšiavimo centrus.
Lazdijai – antrasis Alytaus regiono miestas, kuriame pastatyti konteineriai tekstilės atliekoms. Praėjusių metų pabaigoje pirmieji tokie konteineriai buvo pastatyti Alytuje, kur per tris mėnesius buvo surinkta apie 30 tonų tekstilės atliekų.
Naudojimui tinkamos tekstilės atliekos, kaip ir iki šiol, surenkamos ir rūšiavimo centruose esančiuose daiktų mainų punktuose „Mainukas“, kur galima ir palikti atvežtus daiktus, ir pasiimti, jei randate, kas jums reikalinga.
Svarbiausias tikslas, kurio siekiama atskirai surenkant tekstilės atliekas ir kitus naudojimui tinkamus daiktus – kad geri daiktai neatsidurtų šiukšlyne, o kuo ilgiau tarnautų. Pakartotinis naudojimas – vienas svarbiausių žiedinės ekonomikos principų ir tiesiausias kelias į švaresnę aplinką.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: