Dzūkų žinios

Pagrindinė „Lazdijų šilumos“ sklendė patikėta savo srities profesionalui iš Druskininkų

Dalintis:
„Gerai tai, kad puikiai žinau situaciją „Lazdijų šilumoje“, man nereiks daug laiko viską įvaldyti, į mano perkvalifikavimą bendrovei nereiks investuoti“, — sako naujasis UAB „Lazdijų šiluma“ vadovas Remigijus Aleksandras Viniarskas.

Po kelių mėnesių pertraukos strateginis rajono objektas – bendrovė „Lazdijų šiluma“ – turi naują vadovą. Ir ne šiaip direktorių, bet tikrą savo srities profesionalą, visą savo gyvenimą paskyrusį šilumos energetikai. Praėjusią savaitę vykusiame konkurse šios bendrovės direktoriaus vietai užimti laimėtoju buvo paskelbtas druskininkietis Remigijus Aleksandras Viniarskas.
Komisija išrinko druskininkietį
„Lazdijų šilumos“ direktoriaus postas tapo tuščias, kai praėjusių metų pabaigoje klastingasis COVID-19 anapilin išsivedė tuometinį bendrovės direktorių Virgaudą Šerėną.
Maloniai nuteikia tai, jog atrankos komisija, rinkdama naująjį direktorių, pademonstravo ne tradicinį požiūrį, kuris paprastai būdingas periferijoje, ir į savivaldybės valdomos bendrovės postą išrinko ne valdančiajai rajono tarybos daugumai lojalų asmenį, ne partiečių giminaitį ar artimą valdžios bičiulį, bet tikrą savo srities profesionalą ne iš savo aplinkos.
„Lazdijų šilumos“ direktoriaus atrankos komisijai vadovavęs savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Petrauskas teigė, jog direktoriaus atrankos konkursui buvo suformuota šešių atsakingų asmenų komisija, kuri nuotoliniu būdu organizavo konkursą.
„Norą dalyvauti konkurse pareiškė keturi asmenys, tačiau pačiame konkurse dalyvavo trys pretendentai. Daugiausia balų surinko R. A. Viniarskas, jis ir buvo pripažintas konkurso nugalėtoju. Praėjusį pirmadienį buvo įforminti įvykusio konkurso dokumentai, su jais supažindinti visi konkurso dalyviai“, – sakė S. Petrauskas.
Jis teigė, jog organizuojant konkursą buvo išlaikyti visi procedūriniai reikalavimai, o jį laimėjo geriausiai pasirodęs pretendentas. Pasidomėjus, ar konkurso rezultatai gali būti apskųsti, S. Petrauskas teigė, jog to jis prognozuoti negalįs.
Pagal galiojančią tvarką, tolesniais naujojo bendrovės direktoriaus formalaus paskyrimo reikalais turės pasirūpinti „Lazdijų šilumos“ valdyba.

Daugiausia balų surinko druskininkietis Remigijus Aleksandras Viniarskas, jis ir buvo pripažintas konkurso nugalėtoju į „Lazdijų šilumos“ direktoriaus pareigas.

Diegs modernias technologijas
„Dzūkų žinios“ pasikalbėjo su naujuoju „Lazdijų šilumos“ vadovu R. A. Viniarsku.

– Pirmiausia sveikiname laimėjus konkursą ir norime paklausti, kas Jus, tikrą druskininkietį, paskatino dalyvauti Lazdijų bendrovės vadovo konkurse?
– Beveik visą savo darbinę veiklą esu paskyręs šilumos energetikai. Daug metų dirbau Druskininkų šilumos įmonėje, ten perėjau visus karjeros etapus – nuo paprasto operatoriaus iki bendrovės direktoriaus. Puikiai žinau visas šios profesijos plonybes, man tikrai patinka šis darbas, esu sukaupęs didžiulę patirtį. Kai sužinojau, kad „Lazdijų šiluma“ ieško vadovo, pagalvojau, jog visai norėčiau ten panaudoti savo sukauptą patirtį. Todėl ir pateikiau prašymą dalyvauti konkurse. Kadangi Druskininkų ir Lazdijų šilumos energetikai nuo seno turėjo bendrų reikalų, todėl puikiai žinojau situaciją Lazdijuose, pažįstu ne vieną bendrovės darbuotoją, ir šis konkursas nebuvo man didelis iššūkis.

– Ką norėtumėte nuveikti dirbdamas „Lazdijų šilumoje“?
– Kadangi daugelį metų dirbau labai progresyvioje ir inovatyvioje kompanijoje „Litesko“, tai ten turėjau galimybę suformuoti sau šiuolaikišką požiūrį į modernius šilumos energijos panaudojimo sprendimus. Manau, jog ši patirtis padės man Lazdijuose šiuolaikiškai plėtoti bendrovės veiklą, lygiuojantis į pažangiausias technologines naujoves. Sieksiu, jog šildymas Lazdijuose būtų ekonomiškas ir mažiau teršiantis gamtą.
Gerai tai, kad puikiai žinau situaciją „Lazdijų šilumoje“, man nereiks daug laiko viską įvaldyti, į mano perkvalifikavimą bendrovei nereiks investuoti.
Man svarbu, kad su šilumos energetika būtų supažindinta kuo platesnė visuomenės auditorija, todėl planuočiau vaikams ir moksleiviams rengti ekskursijas į bendrovę ir supažindinti su šilumos gamybos ir paskirstymo procesais.
Kadangi dabartinis šilumos gamybos procesas yra modernus, tai ne kūrikai, metantys anglis į krosnį, jam vadovauti ir jį valdyti reikia ne savamokslių, bet savo srities profesionalų. Reikia pripažinti, jog tokių specialistų, ypač periferijoje, praktiškai nėra. Pasiūlysiu Lazdijų rajono vadovams sudaryti palankias sąlygas vietos jaunimui, mokant stipendiją, studijuoti šiluminę energetiką, kad paskui jie sugrįžtų atgal į savo gimtąjį rajoną ir kaip profesionalai dirbtų pagal įgytą specialybę.

– Gyvenate Druskininkuose, o dirbsite Lazdijuose. Teks kasdien važinėti?
– Dabar, kai visi mobilūs, važinėti į darbą keliasdešimt kilometrų nėra problema. Suskaičiavau, jog nuo mano namų iki „Lazdijų šilumos“ administracinio pastato yra lygiai 43 kilometrai. Geras pusvalandis kelio. Vilniuje ar Kaune žmonės į darbą miesto ribose važiuoja ilgiau.

– Kada pradėsite darbą naujose pareigose?
– Tiksliai nežinau, lauksiu bendrovės valdybos sprendimo pakviesti mane pasirašyti darbo sutartį.

– Ačiū už pokalbį. Sėkmės darbuose!

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: