Dzūkų žinios

Alytaus RATC: „Netinkamo atliekų tvarkymo mes netoleruosime“

Dalintis:
Perpildytiems konteineriams ištuštinti vietoj paslaugos neatlikusios bendrovės „Ecoservice projektai“ buvo pasitelktas kitas vežėjas. (ARATC nuotr.)

Lazdijų rajono atliekų tvarkymą koordinuojantis Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC) kelia aukštus reikalavimus paslaugų teikėjams. Jei atliekos laiku neišvežamos, centras imasi radikalių poveikio priemonių – skiria baudas, telkiasi į pagalbą kitą vežėją.
Neeilinė situacija dėl pakuočių atliekų išvežimo buvo susidariusi prieš Velykas Lazdijuose ir Veisiejuose. Iš pusiau požeminių konteinerių bendrovė „Ecoservice projektai“ laiku neišvežė atliekų, tuo sukeldama žmonių nepasitenkinimą.
Kaip „Dzūkų žinioms“ teigė ARATC Atliekų tvarkymo paslaugų ir kontrolės padalinio vadovas Martynas Krasauskas, prieš Velykas buvo sulaukta Lazdijų ir Veisiejų gyventojų skundų, kad neišvežamos atliekos.
„Mes skubiai raštu kreipėmės į bendrovę „Ecoservice projektai“, kad situacija būtų išspręsta, tačiau „Ecoservice projektai“ į tai nereagavo, o kitą dieną pakartotinį patikrinimą atlikęs aikštelių priežiūros specialistas ir Lazdijuose, ir Veisiejuose aptiko dar daugiau perpildytų ir neišvežtų pakuočių atliekų konteinerių. Tuomet šiai bendrovei buvo skirtos baudos“, – pasakojo M. Krasauskas.
Jis teigė, kad ARATC skubiai surado kitą vežėją, kuris operatyviai ištuštino konteinerius.
„Laiku neišvežtos atliekos kelia pagrįstą gyventojų nepasitenkinimą. Iš visų vežėjų reikalaujame, kad paslauga būtų atlikta kokybiškai ir laiku, o to nepadarius, taikome griežtas sankcijas“, – sakė ARATC atstovas.
Tinkamai pareigų neatlikusi bendrovė turės sumokėti ne tik per pusantro tūkstančio eurų siekančias baudas, bet ir kompensuoti pasamdytam vežėjui už atliktus darbus.
Neišvežus atliekų, baudos vežėjui skaičiuojamos už kiekvieną laiku neištuštintą konteinerį.
Pasidomėjus, ar yra tokia tikimybė, jog apskritai bus atsisakyta netinkamai paslaugas atliekančios įmonės, M. Krasauskas teigė, jog yra pasirašytos seno tipo sutartys, kuriose palyginti nedideli reikalavimai paslaugos teikėjams.
„Manau, jog bus sudarytos naujos sutartys, kuriose ypač griežti reikalavimai paslaugos kokybei ir jos ekologiškumui. Atliekas išvežančių bendrovių pasirinkimas tikrai nemažas, todėl tie, kas norės teikti paslaugą, turės labai pasitempti, nes konkurentų rinkoje tikrai netrūksta, o mes reikalaujame kokybiškos paslaugos“, – sakė M. Krasauskas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: