Dzūkų žinios

Justas Pankauskas: „Lazdijuose liksiu viena koja ir visa širdimi“

Dalintis:
„Daug išmokau iš Lazdijų socdemų vado Romo Apanavičiaus, jis man didelis autoritetas. Iš jo pavyzdžio supratau, kaip tapti politiku, kuris laikosi savo duoto žodžio. Iš Artūro Margelio išmokau, kaip reikia dirbti opozicijoje“, — sakė J. Pankauskas. (15 min nuotr.)

Lazdijų rajono savivaldybės tarybą palieka vienas iš profesionaliausių tarybos narių, socialdemokratas Justas Pankauskas. Kadangi jį partija delegavo į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narius, J. Pankauskas netrukus turės atsisakyti Lazdijų tarybos nario mandato ir palikti tarybą. Jaunosios kartos politikas pripažįsta, jog darbas Lazdijų rajono savivaldybės taryboje jam suteikė nemažai politinės patirties ir atsakomybės prieš žmones. Jis ir toliau ketina išlaikyti ryšius su Lazdijų kraštu, kuriame vis dar svajoja pažvejoti, kai tik sumažės darbų.
Šiuo metu Lietuvos socialdemokratų partijoje aukštas atsakingojo sekretoriaus pareigas einantis J. Pankauskas teigė, jog artimiausiu metu laukia Seimo patvirtinimo VRK nariu.
„Tai labai atsakingas ir sunkus darbas, sakyčiau – katorga. Ten reikia kieto teisininko, kuris susiduria su visų lygių rinkimais“, – teigė J. Pankauskas. Jis pripažino, jog atlygis, kurį gauna VRK narys, nėra konkurencingas, jam mokamas ne etatinis atlygis, bet alga už konkrečiai dirbtas valandas.
J. Pankauskas teigė, jog visi VRK nariai gali turėti ir kitus darbus, todėl jis, dirbdamas VRK, toliau eis Lietuvos socialdemokratų partijos atsakingojo sekretoriaus pareigas.
Paklaustas, kas užims jo vietą Lazdijų taryboje, V. Pankauskas teigė, jog pagal eiliškumą jo vieta turėtų atitekti Joalitai Lynikienei arba Birutei Vėsaitei, o gal Ramunei Botvičienei.
„Mano žiniomis, J. Lynikienė dėl asmeninių priežasčių ketina atsisakyti šios galimybės, tada liks arba kaunietė B. Vėsaitė, kuri turi sodybą šalia Seirijų, arba R. Botvičienė, jei B. Vėsaitė neplanuotų eiti į tarybą. Prieš savivaldos rinkimus mes kandidatų sąrašą reitingavome, todėl eiliškumas yra demokratiškas ir teisingas“, – sakė J. Pankauskas.
Jis prisipažino su dideliu jauduliu atsisakantis Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nario mandato, nes į tarybą buvo išrinktas labai jaunas, vos 27-erių, čia vyko jo, kaip profesionalaus politiko, formavimasis.
Pasidomėjus, ko jis, kaip politikas, išmoko dirbdamas Lazdijų rajono savivaldybės taryboje, J. Pankauskas teigė čia išmokęs dalyvauti politiniame procese.
„Čia išmokau, kad reikia įsiklausyti į žmogų, jei negali padaryti, tai pasakyk, kad negali, o jei gali padėti, tai padėk. Svarbiausia – negalima meluoti. Daug išmokau iš Lazdijų socdemų vado Romo Apanavičiaus, jis man didelis autoritetas. Iš jo pavyzdžio supratau, kaip tapti politiku, kuris laikosi savo duoto žodžio. Iš Artūro Margelio išmokau, kaip reikia dirbti opozicijoje“, – sakė J. Pankauskas.
Paklaustas, ar išsaugos ryšį su Lazdijais, J. Pankauskas pažadėjo, jog tikrai nedings iš Lazdijų padangės.
„Visada būsiu viena koja ir visa širdimi Lazdijuose. Esu sau pažadėjęs, jog turiu vieną kartą patenkinti savo svajonę – gerai čia pažvejoti“, – sakė J. Pankauskas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: