Dzūkų žinios

Koronaviruso šmėkla vėl slankioja po Lazdijų savivaldybę

Dalintis:
Į nemalonią situaciją, susijusią su koronavirusu, vicemeras patenka jau ne pirmą kartą.

Nors koronavirusas iš lėto traukiasi iš mūsų krašto, tačiau Lazdijų rajono savivaldybėje vėl kilo nauja nerimo banga, suskambo pavojaus varpai, nes pasikartojo vieną kartą jau nutikusi situacija, kai į darbą savivaldybėje atėjo darbuotojas, turėjęs kontaktą su sergančiaisiais COVID-19. Praėjusį penktadienį savivaldybė buvo uždaryta, joje vyko dezinfekcijos darbai. Dėl tos pačios priežasties buvo uždaryta ne tik savivaldybė, bet ir Sporto centras, kuriame galimai vyko nelegalūs sporto užsiėmimai.

Užkratas – Sporto centre

Patikimi „Dzūkų žinių“ redakcijos šaltiniai pranešė, jog praėjusią savaitę Sporto centre mankštinosi penki lazdijiečiai, neva dalyvaujantys tam tikroje programoje, dėl kurios teisėtumo ir legalumo dar nėra tikslios informacijos. Tarp sportuojančiųjų buvo ir merės pavaduotojas Audrius Klėjus.
Ketvirtadienį paaiškėjo, jog vienas iš Sporto centre sportavusių asmenų ir vienas šios įstaigos darbuotojas turi teigiamą COVID-19 testą. Vicemeras A. Klėjus pasidarė COVID-19 testą ir, nesulaukęs jo rezultatų, išvažiavo į komandiruotę Vilniuje.
Penktadienio rytą lyg niekur nieko A. Klėjus atvyko į darbą savivaldybėje, nors galimai dar neturėjo savo testo rezultato, taip sukeldamas pavojų savivaldybės pastate dirbusiems darbuotojams. Vicemeras bendravo su savivaldybės darbuotojais, vėliau nusprendė pasidaryti pakartotinį COVID-19 testą.
Akivaizdu tai, jog, ar žmogus yra užsikrėtęs koronavirusu, testas parodo ne iškart, o praėjus tik tam tikram laikui nuo kontakto su užsikrėtusiuoju, todėl kas galėtų paneigti, jog vicemero užsikrėtimas gali išryškėti vėliau.

Dezinfekavo patalpas

Šiai informacijai iškilus viešumon, skubiai buvo uždaryta savivaldybė, visos patalpos buvo intensyviai dezinfekuojamos. Taip pat buvo dezinfekuojamas ir Sporto centras, kur dirbo ir sportavo koronavirusu infekuoti asmenys.
Teisėsaugos institucijos aiškinsis, ar sporto užsiėmimai, vykę jau ne vieną savaitę Lazdijų sporto centre, kuriuose dalyvavo A. Klėjus ir kiti lazdijiečiai, buvo rengiami legaliai ir nepažeidžiant karantino reikalavimų.
Pagal galiojančią tvarką, vicemeras A. Klėjus turi karantinuotis.
Į nemalonią situaciją, susijusią su koronavirusu, vicemeras patenka jau ne pirmą kartą.

Fotografavosi be kaukės

A. Klėjus šių metų sausio 13 dieną nusifotografavo pagrindinėje Lazdijų miesto aikštėje be apsauginės kaukės, nors dar praėjusį rudenį Vyriausybė nusprendė, jog apsaugines kaukes būtina dėvėti visose viešose vietose per visą karantino laikotarpį visiems Lietuvos Respublikos piliečiams.
„Dzūkų žinios“, jausdamos pilietinę pareigą, sausio pabaigoje publikavo šią nuotrauką savaitraštyje, tikėdamosis, jog Lazdijų policija į ją atkreips dėmesį bei pasidomės, kodėl vicemeras pažeidinėja įstatymus. Ši priemonė pasiekė tikslą – policija ėmėsi tirti šią situaciją ir vertinti vicemero poelgį.
Alytaus vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė informavo, jog A. Klėjaus atžvilgiu jau pradėta administracinė teisena dėl galimo karantino reikalavimų pažeidimo.
„Šiuo metu tikslinamos pažeidimo aplinkybės, o paskui bus priimtas sprendimas, ar A. Klėjui bus taikoma atsakomybė už pažeidimą. Jei bus nustatyta A. Klėjaus kaltė, jam gali būti skirta solidi bauda“, – sakė policijos atstovė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: