Dzūkų žinios

Už laiku neišvežtas atliekas skirtos baudos, į pagalbą pasitelktas kitas vežėjas

Dalintis:
Perpildytiems konteineriams ištuštinti vietoj paslaugos neatlikusios bendrovės „Ecoservice projektai“ buvo pasitelktas kitas vežėjas. (ARATC nuotr.)

Lazdijuose ir Veisiejuose pakuočių atliekų iš pusiau požeminių konteinerių laiku neišvežusiai bendrovei „Ecoservice projektai“ skirtos baudos. Bendra jų suma siekia daugiau kaip pusantro tūkstančio eurų.
Tokių priemonių ėmėsi Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras po to, kai Atliekų tvarkymo paslaugų organizavimo ir kontrolės padalinio konteinerinių aikštelių priežiūros specialistas, kovo 31 dieną atlikęs neplaninį pusiau požeminių pakuočių konteinerių patikrinimą Lazdijuose ir Veisiejuose, nustatė, kad keliose vietose yra perpildyti ir neištuštinti popieriaus ir plastiko konteineriai.
Atliekų vežimo įmonė iš karto apie tai buvo informuota raštu, pareikalauta nedelsiant ištuštinti perpildytus konteinerius, ir, vadovaujantis sutarties nuostatomis, už neatliktas paslaugas jai apskaičiuota bauda – 463 eurai.
Tačiau „Ecoservice projektai“ į tai nereagavo, o kitą dieną pakartotinį patikrinimą atlikęs aikštelių priežiūros specialistas tiek Lazdijuose, tiek Veisiejuose aptiko dar daugiau perpildytų ir neišvežtų pakuočių atliekų konteinerių. Vežėjui buvo surašyta dar viena – 1100 eurų bauda.
„Laiku neišvežtos atliekos kelia pagrįstą gyventojų nepasitenkinimą. Iš visų vežėjų reikalaujame, kad paslauga būtų atlikta kokybiškai ir laiku, o to nepadarius taikome griežtas sankcijas ir matydami, kad vežėjas nesiima priemonių problemai spręsti, operatyviai suradome kitą bendrovę paslaugai atlikti, o įsipareigojimų nevykdžiusiai „Ecoservice projektai“ teks sumokėti ir baudą, ir už išvežtas atliekas kitai įmonei“, – sakė ARATC Atliekų tvarkymo paslaugų ir kontrolės padalinio vadovas Martynas Krasauskas.
Neišvežus atliekų baudos vežėjui skaičiuojamos už kiekvieną laiku neištuštintą konteinerį.

ARATC inf.

Paskolos internetu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: