Dzūkų žinios

Atleista direktorė paliko Socialinių paslaugų centrą su skolomis

Dalintis:
Didžiausia įstaigos skola yra E. Jurkevičiaus įmonei už prekes ir maitinimą. Redakcija turi duomenų, jog kai kurios iš šios įmonės įsigytos prekės galimai buvo naudojamos ne Socialinių paslaugų centro lankytojų reikmėms.

Dėl netinkamo vadovavimo kolektyvui iš Lazdijų socialinių paslaugų centro direktoriaus pareigų atleista Jolanta Marcinkienė, pasirodo, paliko buvusią savo darbovietę su skolomis. Neseniai pateiktoje įstaigos finansinės veiklos ataskaitoje matyti, jog centras įvairiems teikėjams liko skolingas per 35 tūkst. eurų.
Analizuojant Socialinių paslaugų centro finansinę ataskaitą, matyti, jog įstaiga gavo daug pajamų iš įvairių šaltinių, tačiau ar racionaliai jas panaudojo, sunku pasakyti, tai turėtų įvertinti savivaldybės vadovai.
Akivaizdu tai, kad įstaigos balansas yra minusinis, skolos siekia 60 000 eurų. Ši įstaiga, vadovaujant J. Marcinkienei, liko įvairioms bendrovėms skolinga 35 tūkst. 975 eurus. Jei analizuotume kreditorių sąrašą, tai matyti, jog didžiausia įstaigos skola – beveik 17 tūkst. eurų – yra E. Jurkevičiaus įmonei už prekes ir maitinimą. Redakcija turi duomenų, jog kai kurios iš šios įmonės įsigytos prekės galimai buvo naudojamos ne Socialinių paslaugų centro lankytojų reikmėms.
Socialinių paslaugų centras liko skolingas ir A. Zapalskio įmonei „Azas“ už slaugos prekes, skolos suma – 6023 eurai, taip pat 3399 eurų skola liko bendrovei „Limedika“ už vaistus, centras taip pat neatsiskaitė su UAB „Lazdijų šiluma“ už šios bendrovės teikiamas paslaugas ir liko skolingas energetikams 2795 eurus.
Finansinę ataskaitą pasirašiusi laikinai einanti Socialinių paslaugų centro direktoriaus pareigas Raminta Mikelionienė „Dzūkų žinioms“ teigė negalinti pakomentuoti, kodėl susidarė tokios skolos.
„Šioje įstaigoje dirbu tik nuo praėjusio rudens, prie finansinių reikalų priėjimo neturėjau iki tol, kol mane paskyrė laikinai eiti direktoriaus pareigas, todėl apie skolas derėtų klausti buvusios įstaigos vadovės“, – sakė R. Mikelionienė.
Paklausta, ar ji analizavo ataskaitai pateiktus duomenis, R. Mikelionienė pripažino, jog ataskaita buvo sudaryta, gavus informaciją iš įvairių centro padalinių, daugiausia iš buhalterijos, ir pagal tai buvo surašytas dokumentas  (gali būti aktualu – buhalterinės paslaugos).
Jei rajono vadovai turės laiko nuodugniai susipažinti su Socialinių paslaugų centro finansine atsakaita, tikėtina, ten suras labai įdomių dalykų, pradedant šokių pamokomis ir baigiant darbuotojų mokymais.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: