Dzūkų žinios

Kartu su skaitytojais į biblioteką atkeliavo ir koronavirusas

Dalintis:
„Dauguma mūsų bibliotekos darbuotojų dar yra nepaskiepyti, daugelis iš jų sutinka skiepytis, todėl nekantraudami laukiame visuotinės vakcinacijos pradžios, kad galėtume pasiskiepyti ir saugiai dirbti“, – sakė R. Rudienė.

Epidemiologinė situacija Lazdijų rajone primena amerikietiškus kalnelius – jau atrodo, kad susirgimų skaičius nukrenta iki minimumo, tačiau jau kitą dieną paaiškėja, jog tai vienoje, tai kitoje įstaigoje ar bendruomenėje atsiranda COVID–19 susirgimų židinys.

Visai neseniai paaiškėjo, jog koronavirusas atkeliavo ir į Lazdijų rajono viešąją biblioteką, ten susirgo šešios darbuotojos. Biblioteka šiuo metu yra uždaryta, darbuotojai yra saviizoliacijoje.

Bibliotekos direktorė Renata Rudienė, paklausta, ar galima nustatyti, kas buvo tas užsikrėtimų židinys, teigė, jog dabar tai nustatyti yra sudėtinga.

„Manau, jog darbuotojai galėjo užsikrėsti nuo lankytojų, kurie bibliotekoje pradėjo lankytis nuo balandžio, arba atsinešti infekciją iš namų“, – sakė direktorė.

Jos teigimu, per pandemiją bibliotekos darbuotojams buvo sudarytos sąlygos dirbti po vieną atskiruose kabinetuose, knygos skaitytojams buvo perduodamos nekontaktiniu būdu, todėl tuo metu užsikrėtimų nebuvo.

„Nuo balandžio vidurio atidarėme skaityklą, todėl į biblioteką ateidavo žmonių paskaityti laikraščių, žurnalų, galėjo jie ir atnešti šią infekciją, nors laikėmės visų saugumo priemonių, nuolat dezinfekuodavome patalpas, kuriose lankydavosi skaitytojai“, – pasakojo direktorė.

R. Rudienė neatmeta galimybės, jog darbuotojos galėjo užsikrėsti viena nuo kitos, nes darbe neįmanoma išvengti tarpusavio bendravimo.

Pasidomėjus, kaip jaučiasi darbuotojos, kurioms buvo nustatytas teigiamas COVID–19 testas, direktorė džiaugiasi, kad visos moterys jaučiasi gerai, nė vienai neprireikė stacionarinio gydymo. R. Rudienė pastebėjo, jog viena iš jų jau buvo gavusi pirmąją skiepų dozę.

Direktorė sakė, jog savivaldybei yra pateikusi vakcinuotis norinčių darbuotojų sąrašą, tačiau dar nesulaukusi žinios, kada bus galima skiepytis.

„Dauguma mūsų bibliotekos darbuotojų dar yra nepaskiepyti, daugelis iš jų sutinka skiepytis, todėl nekantraudami laukiame visuotinės vakcinacijos pradžios, kad galėtume pasiskiepyti ir saugiai dirbti“, – sakė R. Rudienė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: