Dzūkų žinios

Mamos pasveikintos ir Veisiejų Šv. Jurgio parapijos bažnyčioje

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Motinos diena Lietuvoje oficialiai minima nuo 1928 metų. Švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Įvairiose šalyse Motinos diena švenčiama skirtingomis dienomis.

Sekmadienį Lietuvos bažnyčiose prašyta Dievo palaimos gyvoms mamoms, melstasi už jau anapilin iškeliavusias.

Kiekvienam mūsų ši diena skirtinga, o kartu ir panaši savo prisiminimų, žodžių, jausmų mozaikomis. Šią dieną mamoms ruošiamos malonios staigmenos. Bet svarbiausia, kaip pajus šventę pačios mamos savo širdyje. Kartais užtenka vien gero žodžio, nuoširdaus dėmesio, vieno gėlės žiedo ar savo rankomis pagamintos dovanėlės ir diena bus visai nepanaši į eilinį sekmadienį – taps šventine.

Po šv. Mišių mamos pagerbtos ir pasveikintos ir Veisiejų Šv. Jurgio parapijos bažnyčioje. Čia jau gražia tradicija tapo pasveikinti mamas įteikiant rankų darbo atvirukus. Šią gražią tradiciją kasmet tęsia jos sumanytojai – Veisiejų Šv. Jurgio „Caritas“ su savo vadove Ona Rėkuviene. „Kiekvienais metais Motinos dienos proga sveikiname mamas“, – prisipažįsta ji. Sako, kad nė pati jau nemena, kiek metų taip pagerbiamos mamos. „Gal jau kokie šešeri metai, tai jau tikrai“, – skaičiuoja iniciatyvi moteris.

Sekmadienį Veisiejų Šv. Jurgio parapijos klebonas Žydrūnas Burnys jautriai sveikino mamas cituodamas italų rašytoją ir kunigą Bruno Ferrero.

Susirinkusias mamas sujaudino ir sugraudino dainininkės Ramunės Janavičiūtės dainos. „Ir vėl tu mus pravirkdei, Ramune“, – neslėpė graudulio mamos, pasiklausiusios Ramunės dainų.

Graži tradicija pasveikinti mamas rankų darbo dovanomis ir šiemet tęsiama, nors pandemijos vėjai siaučia, jaukia planus, norus ir darbus, šventes taip pat.

Juk rankų darbo dovanos – pačios tikriausios, nes sukurtos dovanojant savo laiką, meilę ir šilumą. Šiemet atvirukus, skirtus mamoms, gamino daug darbščių rankų su pačiais geriausiais palinkėjimais: Veisiejų seniūnijos bendruomenės vaikų dienos centras (vadovė Erika Kiaulevičienė), Veisiejų kultūros namų neformalaus švietimo būrelis „Nenuoramos“ (vadovė Rita Kulakauskienė), Veisiejų kultūros namų meninės raiškos ir jaunimo klubas „Vizija“ bei Užimtumo ir laisvalaikio studija „Nenuoramos“ (vadovė Erika Petrauskienė), Veisiejų neįgaliųjų rankdarbių studija „Kuparėlis“ (vadovė Dalia Leonavičienė). „Mums daug kas pagelbėjo. Jaunimas šiemet prisidėjo ir jiems labai patiko. Sakė, kad dabar jau kasmet dalyvaus“, – džiaugiasi Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Caritas“ vadovė O. Rėkuvienė. Juolab, kad kiekvienas galėjo savo atviruką pagaminti, kaip tik jo fantazija leidžia. „Ir karpiniais puošti, ir piešti, ir dekupažo technika buvo panaudota. Įvairūs. Kokius tik sumanė, tokius ir kūrė. O ir žodžiai, specialiai mamoms skirti, nugulė atvirukuose“, – pasakoja pašnekovė.

Šiemet įteikta mamoms 130 rankų darbo atvirukų. „115 atvirukų buvo įteikta mamoms bažnyčioje, dar 15 nunešta toms mamoms, kurios neatėjo“, – skaičiuoja vadovė. Sako, kad dėl pandemijos šiemet atvirukų išdalinta mažiau nei įprasta. „Daugiau nei 200 padovanodavome. Atsimenu, vienais metais 220, kitais – 250. Pandemija viską pakoregavo. Nustebome, kad dar tiek daug mamų susirinko, galvojome šiemet daug kas neateis – vis tik pandemija. Džiaugiamės, kad mamos buvo patenkintos, pradžiugintos“, – sako Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Caritas“ vadovė O. Rėkuvienė. Anot jos, mamos visada laukia šio gegužės sekmadienio – visada pasimelsdavo bažnyčioje, visada būdavo pasveikintos. „Ši diena – mamoms šventė, tikrai neeilinė ir nekasdieninė. Ši diena – išskirtinė“, – sako pašnekovė.

„Norėčiau padėkoti visiems prisidėjusiems prie šios šventės kūrimo. Juk patys gražiausi žodžiai yra mama, myliu, ačiū“, – sako Veisiejų Šv. Jurgio parapijos „Caritas“ vadovė Ona Rėkuvienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: