Dzūkų žinios

Nacionaliniuose reitinguose – Lazdijų rajono mokyklų sėkmė

Dalintis:
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Dalius Mockevičius.

Nors mums dažnai atrodo, kad Lazdijų rajono švietimo sistema nėra tobula, tačiau atlikti Lietuvos mokyklų vertinimai rodo, jog situacija rajone nėra bloga, nes kai kurios mūsų rajono mokyklos minimos tarp geriausiųjų.

Apie mokyklų reitingų rezultatus kalbamės su Lazdijų rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Daliumi Mockevičiumi.

– Kaip vertinate nesenai paskelbtus Lietuvos mokyklų rezultatus?

– Vertinu labai gerai, nes net trys mūsų mokyklos išskirtos tarp geriausių mokyklų Lietuvoje.

– Kaip Jūs manote, kokie faktoriai lėmė puikų Šeštokų ir Krosnos mokyklų vertinimą?

– Kalbant apie gerus mokinių pasiekimus, galima pasakyti, kad tai lemia nuolatinis sistemingas darbas, nuolatinis pažangos siekimas, mokyklos savitumo ieškojimas, gera mokinių savijauta, savo darbą mylintys mokytojai, pagaliau ir sėkmės faktorius kartais reikalingas. Manau, didžioji dalis mano paminėtų dalykų ir lėmė Jūsų išvardintų mokyklų puikų įvertinimą.

– Ką šio reitingo rezultatai duoda Lazdijų bendruomenei?

– Suteikia pasididžiavimo jausmą, prideda pasitikėjimo, augina savivertės pojūtį, kartu išauga atsakomybė ir pasiryžimas dar labiau stengtis ugdant Lazdijų krašto vaikus, suteikiant jiems geriausias galimybes realizuoti savo sugebėjimus ir kurti savo ateitį.

– Ką reiktų daryti, kad Lazdijų rajono gimnazijos reitinguose būtų dar aukštesnėse vietose?

– Reikia visos rajono švietimo bendruomenės sutelktumo, aktyvaus tėvų įsitraukimo ir atsakomybių pasidalijimo, nuolatinio mokytojų tobulėjimo ir pažangos siekimo. Į gimnazijas atkeliauja mokiniai iš visų mūsų rajono bendrojo ugdymo mokyklų, todėl labai svarbu sudaryti vienodai geras sąlygas vaikams nuo pat ikimokyklinio amžiaus atskleisti savo gebėjimus ir išmokti mokytis bei auginti savo savivertę, nepriklausomai nuo to, kurioje rajono vietovėje vaikai gyvena. Tam reikalingi drąsūs, išdiskutuoti ir atsakingi sprendimai, nulemiantys teigiamus pokyčius visoje mūsų rajono švietimo sistemoje.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: