Dzūkų žinios

Automobilininkų kovas Lazdijų krašto keliuose stebėjo beveik pustrečio milijono planetos gyventojų

Dalintis:

Praėjusį savaitgalį Lazdijuose antrus metus iš eilės nugriaudėjo „Gravel Fest Rally – Lazdijai“ varžybos. Šiemet veiksmo buvo dvigubai daugiau, kadangi organizatoriai čia užsimojo rengti ne tik Lietuvos automobilių „Mini ralio“ čempionato, bet ir Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato etapą. Greičio ruožai driekėsi per visas Lazdijų rajono savivaldybės seniūnijas.

Įdomu tai, kad šių varžybų transliaciją per garsiausią automobilių sporto kanalą stebėjo beveik pustrečio milijono šio sporto gerbėjų visame pasaulyje, o Lazdijų rajono verslas per šį renginį turėjo galimybę neblogai uždirbti, turizmo sektorius – pareklamuoti mūsų kraštą.

Kaip teigė vienas iš varžybų rengėjų Ronaldas Rutkauskas, „Marimotors Racing“ organizatoriai, vos pradėję plėtoti „Gravel Fest Rally“ projektą, jau žinojo, kad jų tikslas – Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas, kuriame galėtų važiuoti Vaidotas Žala, Benediktas Vanagas ir kitos automobilių sporto žvaigždės.

Šiemet Lazdijuose vykusiame ralyje dalyvavo per 120 ekipažų iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Rusijos.

R. Rutkauskas teigė, jog Lazdijai šioms varžyboms pasirinkti dėl to, jog rajone daug dėmesio skiriama turizmui, palankiai žiūrima į tokių varžybų organizavimą, sudaromos geros sąlygos varžyboms vykti.

„Puiku, jog rajono valdžia supranta, kokią grąžą turi tokios varžybos rajono verslui, turizmui. Šį savaitgalį varžybų dalyvių ir žiūrovų antplūdis buvo toks didelis, kad net neliko laisvų vietų kaimo turizmo sodybose“, – sakė R. Rutkauskas.

Dar viena naujovė yra ta, kad „Marimotors Racing“ nusprendė tiek ralio sprinto, tiek „Mini ralio“ dalyviams parinkti atskiras trasas – 160 ir 140 kilometrų ilgio ir atskirus greičio ruožus. Toks sprendimas, ko gero, yra beprecedentis, nes pagal įprastą praktiką skirtingų lygų dalyviai viename renginyje važiuoja tomis pačiomis trasomis.

Varžybas Lazdijuose transliavo didžiausias automoto televizijos kanalas pasaulyje „Motorsport.TV“.

R. Rutkauskas sakė, kad derybos dėl ralio Lazdijuose transliacijos su šiuo kanalu vyko apie pusę metų. „Jis tapo mūsų varžybų generaliniu partneriu, dar nė vienos ralio varžybos iš Lietuvos nebuvo transliuojamos per šį kanalą, 2,3 mln. žiūrovų visame pasaulyje stebėjo Lazdijuose vykusį ralį“, – sakė R. Rutkauskas. Transliacijos vaizdais iš oro rūpinosi operatorius A. Lavrėnovas.

Jis negailėjo padėkos žodžių Lazdijų savivaldybei, Turizmo informacijos centrui, seniūnijoms už pagalbą rengiant šį ralį.

„Fantastiški žmonės, ko paklausi, tą gausi. Buvo puiku jausti, kad pats gali dirbti savo darbus, o ne kariauti su biurokratais.

Viskas buvo sprendžiama laiku ir operatyviai. Todėl rimtai galvojame, jog kitais metais čia galėtų vykti ir A lygos čempionatas, kuris truktų beveik savaitę“, – sakė R. Rutkauskas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: