Dzūkų žinios

Dzūkai kalba, kad…

Dalintis:

• Lazdijuose steigiama nauja bendrovė – „Lazdijų paslaugos“. Kiek žinoma, įmonės kūrimą paskatino patys lazdijiečiai. Lazdijų krašto gyventojai pastebėjo prastai sutvarkytas miesto, seniūnijų erdves, pradėjo reikšti nepasitenkinimą, kad reikia tvarkos, kad jau atsibodo matyti nešienautus parkus, piliakalnius, sulūžusias poilsiaviečių persirengimo kabinas ar lieptelius. Bendrovė jau įkurta. Kaip ji dirbs, parodys gyvenimas.

• Atsukę laiką atgal, galime prisiminti mūsų rajone vykusią kovą dėl saulės jėgainių statybų šalia Lazdijų. Tie, kas sekė vietinę spaudą, tikrai turėjo pastebėti politikų pasisakymus šia tema, užsakomuosius straipsnius, kuriuose buvo daug kalbama apie rožinę svajonę sukurti darbo vietas lazdijiečiams, mistinius didelius pinigus, išvengiamą žalą žemės naudmenoms. Šių elektrinių statyboms pasipriešinęs rajono architektas neteko darbo. Bet kas saulės jėgainių statyboms priešinasi šiuo metu? Tačiau tų žadėtųjų investicijų net su žiburiu nematyti ir, tikriausiai, artimiausiu metu nebus matyti.

• Legendinis rajono politikas Benius tapo vienu iš maištautojų prieš partijos vado Karbauskio tvarką. Keturi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) skyrių pirmininkai, įskaitant Tomą Tomiliną, šeštadienį vyksiančiam partijos suvažiavimui parengė rezoliuciją, kuria siūlo pareikšti, kad partijai yra reikalinga nuomonių įvairovė, ir siekį mažinti asmenybių įtaką priimamiems sprendimams. Šią rezoliuciją pasirašė ne tik partijos Vilniaus skyriaus pirmininkas Tomas Tomilinas, bet ir dar trys partijos skyrių pirmininkai – Kupiškio skyriaus pirmininkas Vidmantas Paliulis, Plungės skyriaus pirmininkas Mantas Černiauskas, Anykščių skyriaus pirmininkas Antanas Baura ir Lazdijų skyriaus pirmininkas Benius Rūtelionis. Taip pat dar 17 partijos narių. Ar tai reiškia, kad mūsų kraštietis Benius atskils nuo valstiečių partijos, kurios skyriui vadovauja nuo pat partijos registracijos pradžios?

• Po Joninių Lazdijuose veiklą pradėjo nauja ir vienintelė Dzūkijoje elektroninė parduotuvė, kurios asortimentas šiuo metu skirtas mokslui, darbui, biurui ir buičiai. Kalbama, kad parduotuvę atidarė darbštus jaunas ir didelę patirtį šioje srityje sukaupęs kolektyvas, kuris geba ne tik operatyviai pristatyti prekes, bet ir maloniai išklausyti klientus, jiems patarti, pritaikyti nuolaidas. Kalbama, kad sistema Capsule.lt veda modernesnio gyvenimo link. Kolektyvas kviečia rinkti savo naršyklėse Capsule.lt ir vertinti. Jei patiks, pasilikti ir apsipirkti.

Šioje humoristinėje rubrikoje minimų įvykių ir asmenų sutapimai su tikrove yra atsitiktiniai.
Žinutes galite siųsti el. paštu dzukuzinios@gmail.com, pranešti telefonais: (8 318) 52260, 8 670 38882.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: