Dzūkų žinios

Lazdijų kraštas nusilenkė Karaliui Mindaugui ir Lietuvos valstybei

Dalintis:
Šventės dalyviai, pasipuošę tautiniais akcentais, „Tautišką giesmę“ giedojo rankomis įsikibę į didžiulę Lietuvos trispalvę.

Svarbiausia mūsų valstybės šventė – Valstybės (Karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena kasmet sukviečia į visus Lietuvos miestus ir miestelius gausybę savo Tėvynę mylinčių žmonių. Šią dieną mus apgobia ypatinga vienybės, patriotizmo, tautinio  pasididžiavimo dvasia. Tądien ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje vienu metu giedama „Tautiška giesmė“.

Lazdijų krašto žmonės Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną šventė Veisiejuose, Lazdijuose ir Rudaminoje. Veisiejuose minėjimas prasidėjo šventine eisena nuo Veisiejų Santarvės aikštės iki Veisiejų miesto parko estrados, kur vyko Dzūkijos regiono liaudies šokių festivalis ,,Susuksim suktinį”. Liaudies šokius šoko daug  kolektyvų, atvykusių iš Trakų, Grigiškių, Alytaus, Druskininkų, Lazdijų,  Vilkaviškio: „Leipūnas“, ,,Grija“,  ,,Nava“,  ,,Pušynas“,  ,,Smilga“,  ,,Trepsiukas“,  ,,Lelija“, ,,Narpulis“ ir kiti. Šokėjai sukosi ir jungtiniame  ,,Suktinio“ šokyje.   Vėliau žiūrovus pradžiugino Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis.

Rudaminoje, kaip ir kasmet, Valstybės diena buvo paminėta  piliakalnio papėdėje. Sveikindama susirinkusiuosius, Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė linkėjo ir ateityje išlikti vieningiems, tvirtiems, nepamiršti ir puoselėti šią gražią tradiciją – švęsti Valstybės dieną prie Rudaminos piliakalnio. Šventėje dalyvavo ir rajono savivaldybės tarybos nariai. Čia koncertavo Lazdijų kultūros centro kamerinis choras ,,Gaustas“, jaunieji krašto atlikėjai Gustas Mankus ir Martynas Čepulis bei  dzūkiškai dainuojantys Eglė ir Rokas Kašėtai iš Varėnos. Šventės dalyviai, pasipuošę tautiniais akcentais, „Tautišką giesmę“ giedojo rankomis įsikibę į  didžiulę Lietuvos trispalvę.

Lazdijų miesto parke miesto gyventojai ir svečiai klausėsi tarptautinio Agnės Pasaravičienės džiazo kvarteto bei Artūro Noviko ansamblio ,,Color Jazz“ koncertų.

Puikus oras ir pakili renginių dalyvių nuotaika bei vieningai sugiedota „Tautiška giesmė“ sukūrė išskirtinės šventės aurą.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: