Dzūkų žinios

Lazdijų tarybos nariai tapo ligoninės neveiklumo įkaitais

Dalintis:
Ligoninė nepateikia reikalingų dokumentų tarybos sprendimo projektui parengti. Jei dokumentai bus pateikti, kalbama apie neeilinio tarybos posėdžio sušaukimą.

Ar yra normalu, kai rajono savivaldybės tarybos nariai negali priimti svarbių sprendimų, nes savivaldybei pavaldi įstaiga nesugeba pristatyti reikalingų dokumentų?

Į tokią situaciją pateko Lazdijų rajono savivaldybės taryba, norėdama išsaugoti Lazdijuose modernias medicinos paslaugas teikiančią lenkų bendrovę „Katarakta“. Nors dauguma tarybos narių akivaizdžiai pritaria tam, kad ši bendrovė ir toliau dirbtų Lazdijų ligoninės patalpose, tačiau pati ligoninė nepateikia reikalingų dokumentų tarybos sprendimo projektui parengti. Jei dokumentai bus pateikti, kalbama apie neeilinio tarybos posėdžio sušaukimą.

Antradienį vykusiame rajono tarybos posėdyje Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Jurgita Kurauskienė pristatė kolegoms situaciją dėl UAB „Katarakta“. Ji teigė, jog ši bendrovė teikia labai reikalingas medicinos paslaugas ne tik Lazdijų, bet ir kitų aplinkinių rajonų gyventojams bei Lenkijos piliečiams, ne vienerius metus skatina medicininio turizmo plėtrą Lazdijuose.

Artūras Margelis sakė, jog diskusijos dėl „Kataraktos“ išsaugojimo Lazdijuose užsitęsė per ilgai.

„Katarakta“ ne kartą kreipėsi į savivaldybę, tarybos narius su prašymu sudaryti sąlygas Lazdijų ligoninėje atlikti akių operacijas ir teikti kitas medicinines paslaugas. Nors ligoninės taryba nepritarė tokiai bendrovės veiklai, tačiau tarybos nariai teigiamai vertina UAB „Katarakta“ veiklą ir ieško būdų, kaip sudaryti sąlygas bendrovei ir toliau veikti Lazdijuose.

Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Audrius Klėjus kalbėjo, jog šiuo klausimu komiteto nariai yra kalbėję ir su ligonine, ir su „Katarakta“. Siūlyta šiai bendrovei skirti ligoninės antrą aukštą, kur ji toliau galėtų veikti.

Tarybos narys, opozicijos lyderis Artūras Margelis sakė, jog diskusijos dėl „Kataraktos“ išsaugojimo Lazdijuose užsitęsė per ilgai – kol Lazdijų politikai vis dar diskutuoja, „Kataraktą“ mielai sutiko priimti Druskininkų savivaldybė. O tai, ką siūlė A. Klėjus – perduoti „Kataraktai“ apleistą antrąjį ligoninės aukštą, anot A. Margelio, yra visiška nesąmonė.

„Ten viskas apleista, reikia remonto, o naujai operacinei įrengti reikia 200 tūkst. eurų ir laiko. Esu tikras, kad „Kataraktai“ tokios sąlygos nepriimtinos. Mes turime leisti jiems dirbti vienoje iš ligoninės operacinių, kaip iki šiol, nes kitaip – „traukinys nuvažiuos“, – sakė A. Margelis.

Merė Ausma Miškinienė pripažino, jog šis klausimas labai svarbus ir reikia surasti būdų, kad ši bendrovė liktų Lazdijuose.


Merė Ausma Miškinienė pripažino, jog šis klausimas labai svarbus ir reikia surasti būdų, kad ši bendrovė liktų Lazdijuose. Ji teigė, jog net du kartus buvo kreiptasi į Lazdijų ligoninę, kad šios atstovai savivaldybei pristatytų reikiamus dokumentus sprendimo projektui rengti, tačiau iki šiol savivaldybė tokių dokumentų nesulaukė.

„Tai svarbus klausimas, turime ieškoti sprendimų, kad ši bendrovė liktų Lazdijuose. Kai tik gausime iš ligoninės dokumentus, iškart rengsime sprendimo projektą ir teiksime tarybai. Tai skubus reikalas, todėl gali būti, jog šauksime neeilinį tarybos posėdį, kad apsvarstytume šį klausimą“, – sakė merė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: