Dzūkų žinios

Technikos entuziastas iš Lazdijų rajono motociklą surinko iš metalo lauže rastų dalių

Dalintis:

Seirijų ežero pakrantės vienkiemyje gyvena ūkininkas Laimutis Sabaliauskas – auksinių rankų meistras, entuziastas. Su broliu Petru užpraeitą žiemą per tris mėnesius iš metalo lauže rastų dalių sukonstravo hibridą motociklą.

„Aš rūpinausi metalais. Keturias pakuotes elektrodų virinimui sunaudojome“, – apie meistravimo procesą kalbėjo L. Sabaliauskas.

Motociklas surinktas iš skirtingų transporto priemonių dalių. „Automobilio Golf 1,9 litro variklis ir pavaros, motociklų MK-42 priekaba ir Iž lempos, Kawasaki rankenos, šakės, bakas ir rėmas. Sėdynės – greičiausiai autobuso, įtaisytos ant vonios kambario gyvatuko“, – tęsė L. Sabaliauskas.

Rakindamas duris daržinės, kurioje saugomas automotociklas, Laimutis džiaugiasi, kad Bukaučių kaime vagių nėra. Vyras apžiūri, ar yra tepalų, kuro. Hibridą motociklą pavyksta užkurti iš pirmo karto. „Galime važiuoti“, – pakviečia Laimutis. Transporto priemonės abu ratai varantys, 5 pavaros.

Su motociklu vyras važinėja tik aplink namus ir pavežioja užsukusius smalsuolius, nors pripažįsta, kad važiuoti išdrįsta ne visi. Jiems keista būna, klausia, kur pirkta transporto priemonė. Vietiniams klausimų nekyla, jie žino, kad toks vyro pomėgis.

Jeigu reikia, nuo motociklo galima nuimti sėdynę ir pervežti bulves, akmenis ar kitus daiktus.

Idėjų vyras su broliu semiasi iš interneto. „Mes su broliu, kuriam per 70 metų, linkę prie technikos. Internete pamatėme perdarytų transporto priemonių ir nutarėme pabandyti“, – kalbėjo vyras, nestokojantis dzūkiško nuoširdumo.

Pasak Laimučio, sudėtingiausia buvo pritaikyti pusašius. Besikeičiantis aukštis važiuojant gali virsti didele vibracija.

Jis neslepia, kad motociklą reikės patobulinti. „Priekis per lengvas, nes visas svoris gale“, – sako Laimutis.

Vyras ne tik stebina technikos kūriniu, bet ir skoniu – užsukusius svečius vaišina sūriu ir nuostabiu širšių medumi.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: