Dzūkų žinios

Trys Dzūkijos fontanai kviečia pailsėti įvairiaspalvių purslų fone

Dalintis:

Rita Krušinskaitė

Prasidėjus atostogų sezonui, daugelis sukame galvas, kur čia nuvykus ir ką naujo pamačius. Jei dėl pandemijos ar kitų priežasčių nusprendėte nevykti į tolimas keliones, nenusivilsite apsilankę Veisiejuose, Druskininkuose ar Butrimonyse, kur atgaivą akims ir malonumą širdžiai suteiks įspūdingi fontanai.

Veisiejų fontanas. (Lazdijų r. sav. nuotr.)

Veisiejų fontanas

Veisiejų fontanas, kuriantis šviesų ir muzikos šou, Ančios ežere buvo sumontuotas prieš 13 metų ir buvo pirmasis tokio tipo fontanas Lietuvoje. Vos pradėjęs veikti, jis šiltojo sezono vakarais į Ančios ežero pakrantę sutraukdavo daugybę lankytojų. Pasigrožėti muzikinio fontano šou žmonės važiuodavo iš visos Lietuvos. Tad netrukus spalvingų muzikinių fontanų atsirado ir kituose šalies kampeliuose.

Per prabėgusius metus lazdijiečiai ir rajono svečiai taip pamėgo Veisiejų fontaną, kad jis tapo vizitine Lazdijų krašto kortele.

Šį pavasarį seniausias šalies muzikinis fontanas buvo atnaujintas ir vėl natūraliai įsiliejo į vietos kraštovaizdį. Fontane sumontuoti 84 spalvas keičiantys šviestuvai, specialūs vandens siurbliai ir kita šiuolaikinė fontanų valdymo įranga.

Nuostabiomis muzikos melodijomis ir spalvų žaismu Ančios ežere galima grožėtis visą vasarą penktadieniais ir šeštadieniais nuo 21.30 iki 23.30 val.

Butrimonių fontanas. (Alytaus r. sav. nuotr.)

Butrimonių fontanas

Butrimonių miestelio fontanas pats jauniausias Dzūkijos regione. Jis lankytojus pakvietė 2019 metais, kai Butrimonyse buvo atidaryta rekonstruota istorinė trikampė miestelio aikštė.

Išskirtiniu atnaujintos aikštės akcentu tapo unikalus fontanas. Jis toks vienintelis Lietuvoje – akrilinės kolbos viduje sukasi didžiulis vandens sūkurys, o per fontano sieną bėgantis vanduo sukuria nepakartojamą vaizdą. Ypač įspūdingai fontanas atrodo sutemus, kai apšviečiamas įvairiaspalvėmis šviesomis.

Butrimonių fontanas dėl techninių sprendimų iš karto tapo sensacija ir viena lankomiausių Alytaus rajono vietų.

Netoli fontano veikia jauki kavinukė, parduotuvės, kuriose galima nusipirkti arba paskanauti vietinių šimtalapių, šakočių, naminių sūrių, arbatos, kavos, įsigyti suvenyrų.

Fontanas sezono metu darbo dienomis veikia nuo 10 iki 24 val., šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 8.30 iki 24 val.

Druskininkų fontanas. (Druskininkų sav. nuotr.)

Druskininkų fontanas

Visais metų laikais lankytojus žavintį Druskininkų fontaną žino daugelis. Pačiame Druskininkų centre, Gydyklų parke, jau dešimt metų veikiantis muzikinis fontanas seniai yra tapęs viena mėgstamiausių druskininkiečių ir kurorto svečių susibūrimo vietų bei bene populiariausia lankytina Druskininkų vieta. Jis 2019 metais buvo išrinktas gražiausiu šalies fontanu.

Tai bene vienintelis fontanas Lietuvoje, lankytojų dėmesio sulaukiantis ir žiemą. Jis nušvinta lempučių girliandomis ir tampa svarbiu kalėdinių eglučių parko akcentu.

Fontanas išskirtinis ne tik savo grožiu. Kiekvienas norintis trumpąja SMS žinute gali užsakyti savo mėgstamą melodiją, pasirinkdamas ją iš ilgo suprogramuotų fontano melodijų sąrašo. Fontano grožis ypač atsiskleidžia sutemus, kai pagal populiarias melodijas šokančias vandens sroves nudažo ryškiaspalvės šviesos.

Druskininkų fontano muzikinį spektaklį nemokamai galima stebėti kasdien nuo 10 iki 23 val.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: