Dzūkų žinios

Tvarka rajone rūpinsis naujai įsteigta bendrovė „Lazdijų paslaugos“

Dalintis:
Alytaus rajono savivaldybė pernai seniūnijos nupirko tokius keturačius motociklus sniegui valyti. Gal ir naujai įkurta įmonė paims gerą pavyzdį iš kaimynų ir įsigys ką nors panašaus miesto ar seniūnijų šaligatviams prižiūrėti.

Ne paslaptis, kad daugelis rajono gyventojų nėra patenkinti tuo, kaip tvarkomos Lazdijų miesto, gyvenviečių, seniūnijų viešosios erdvės, žiemą valomas sniegas, teikiamos kitos komunalinės paslaugos. Tam, kad situacija pasikeistų į gerąją pusę, rajono valdžia nusprendė centralizuoti šias paslaugas ir pasiūlė rajono tarybai pritarti naujo darinio – uždarosios akcinės bendrovės „Lazdijų paslaugos” steigimui. Nors ne visi tarybos nariai buvo įtikinti racionalumu steigti tokią bendrovę, tačiau praėjusį antradienį vykusiame tarybos posėdyje balsų dauguma buvo pritarta „Lazdijų paslaugų” steigimui.

Kaip buvo teigiama tarybos posėdyje pristatant naująją bendrovę „Lazdijų paslaugos“, ji galės atlikti atliekų tvarkymo, daugiabučių namų administravimo, gatvių, pakelių priežiūros darbus, ši bendrovė veiks komunaliniame sektoriuje, vienintelis jos akcininkas – Lazdijų rajono savivaldybė.

Kaip teigė merė Ausma Miškinienė, su seniūnais jau yra aptartas šis klausimas, jie dėkoja už tokią bendrovę.

„Seniūnai džiaugiasi, kad bendrovei bus deleguojami sudėtingiausi darbai, vyks centralizuotas savivaldybės tvarkymas. Daugelis rajonų tai išbandė, žinau, kaip tai pasiteisino Druskininkuose, Jonavoje. Tai galimybė gauti greitesnę ir efektyvesnę paslaugą, padėti seniūnijoms darbus atlikti greičiau ir su mažesniais kaštais“, – sakė merė.

Liberalas Valdas Petras Mikelionis teigė, jog tokia bendrovė bus tikrai naudinga: „Jai bus perduotas daugiabučių administravimas, o tai labai aktualu, čia turime daug problemų, taip pat rūpestis namų renovacija, kuri labai sulėtėjo. Dirbau seniūnu, todėl žinau, kiek darbo sąnaudų reikia prižiūrėti aplinką. Bendrovė galės pasiūlyti daug paslaugų – šakų išvežimą iš kiemų, polietileno nuo šieno rulonų išvežimą iš ūkininkų, mažės bedarbystė, bus daugiau darbų atliekama už tas pačias lėšas.“

Tačiau kai kuriems tarybos nariams kilo nemažai klausimų dėl tokios bendrovės steigimo.

Opozicijos lyderis Artūras Margelis domėjosi, kur bus šios bendrovės bazė, kiek pinigų bus investuota į technikos įsigijimą.

Savivaldybės administracijos atstovas teigė, jog „Lazdijų paslaugos” bus registruotos adresu: Vilniaus g. 1, Lazdijuose, tačiau, kur bus bendrovės bazė, atsakyti negalėjo. O dėl lėšų bendrovės veiklai, tai buvo minimos savivaldybės lėšos viešųjų erdvių tvarkymui, remiamų programų pinigai, nemaži šienaujamų plotų kiekiai, kuriems skiriami pinigai.

Niekas iš savivaldybės vadovų negalėjo atsakyti į klausimą, iš kur bendrovė gaus naujos technikos savo funkcijoms vykdyti. Merė sakė, jog viskas prasidės nuo starto, su minimalia technika, bendrovės veiklai bus pasitelkta seniūnijose turima technika.

„Jei paskui reiks technikos ir ją pirksime iš savivaldybės biudžeto lėšų, visada tai bus daroma su tarybos narių pritarimu”,– sake merė.

Redakcijos duomenimis, seniūnijos šiuo metu turi labai riboto galingumo ir darbų apimties technikos. Žiemą, kai teko valyti sniegą nuo rajono kelių, seniūnijos tam pajėgumų ir technikos neturėjo, bet samdė vietinius ūkininkus su jų technika. Akivaizdu, jog, norėdama efektyviai tvarkyti aplinką, naujoji bendrovė būtinai turės bent minimaliai įsigyti technikos.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: