Dzūkų žinios

Kaip išsirinkti praktišką grindų dangą?

Dalintis:

Įsirengiant arba atnaujinant namus tenka priimti įvairiausius svarbius sprendimus, kurie lemia bendrą namų vaizdą. Grindys yra vienos iš interjero elementų, kurios turi būti ne tik gražios ir tikti prie erdvės, bet ir praktiškos, jog jas būtų galima lengvai išvalyti.

Kas yra svarbu renkantis grindų dangą?

Grindys yra ne tik interjero detalė, kuri suteikia išskirtinumo namams, bet ir turi atspindėti kokybės ir praktiškumo aspektus. Jeigu bus išsirinktos tik gražios, bet ne kokybiškos grindys, gali nutikti taip, kad jas teks keisti labai greitu metu. Šiuolaikinė rinka siūlo labai platų grindų dangos asortimentą: vinilinė, laminatas, natūralaus ąžuolo, kamštinė, plytelės. Tiesa, viskas priklauso nuo jūsų norų, tačiau norint pasirinkti praktiškas grindis, teks pasiklausyti rekomendacijų.

Vinilinė grindų danga yra laikoma praktiškiausia. Ypač ją labiausiai galima pritaikyti virtuvės ir vonios kambariuose, nes ji yra visiškai atspari drėgmei. Vinilinės grindys reikalauja mažai priežiūros, universalios, pralaidžios šilumai ir ilgaamžiškos. 

Mažiausiai praktiška laikoma kiliminė danga, nes ji reikalauja itin daug priežiūros bei dažno siurbimo. Atsiradus dėmei reikia ją nedelsiant pašalinti, o kartais nutinka taip, kad net nepavyksta jos panaikinti. Taip pat tenka ieškoti profesionalių valymo priemonių, kurios gebėtų išvalyti įsisenėjusias dėmes.

Tiesa, renkantis grindis, svarbu atkreipti dėmesį ir į jų spalva. Šviesios grindys suteikia namams jaukumo ir pozityvumo. Šviesių spalvų grindys ypač tinka tada, kai namai yra nedideli – šviesumas padeda sukurti platesnės erdvės vaizdą. https://www.iris.lt/35-grindu-dangos siūlo išsirinkti sau labiausiai patinkančią grindų dangą, o specialistai jums padės atrasti kokybiškiausias ir praktiškiausias.

Kokios yra populiariausios?

Populiariausia grindų danga yra laikoma parketlentės, laminatas, plytelės ir vinilinė danga. Jeigu pasirinksite vieną iš šių dangų ir įvertinsite, jog jos yra kokybiškos, tuomet jos jums tarnaus ilgus metus. Šių dienų namuose pradėjo plisti medinės grindys. Ši danga yra universali, nes tinka įvairaus tipo butuose ir namuose. Šių grindų minusas, kad po kurio laiko gali atsirasti dėmės arba įbrėžimai, bet šiaip iš esmės jos yra linkusios atlaikyti ilgą laiką. Medinę dangą galima lengvai pakeisti, todėl galėsite paprastai atnaujinti namus. 

Laminatas yra pigesnė alternatyva negu medinės grindys. Laminuotos grindys yra patogios tuo, kad jas lengva valyti, yra atsparios drėgmei bei lengva montuoti. Taip pat šios grindys atsparios smūgiams, todėl nepalieka žymių.

Vinilinė vs plytelės

Vinilinė danga yra mėgstama, nes ji nereikalauja specialios priežiūros, yra visiškai atspari drėgmei, ilgaamžiškos ir tinkamos norint turėti šildomas grindis. Vienintelis minusas toks, jog ši danga yra itin plona, todėl labai svarbus paviršius ant kurios jos yra tiesiamos. Jeigu danga yra duobėta ir nelygi, patiesus vinilinės grindis – visi kreivumai matysis.

Plytelės yra populiariausios vonios kambariuose, tačiau kuo toliau, tuo labiau jas naudoja ir kitose erdvėse. Plytelių danga yra puiki šilumos laidininkė, todėl greitai įšyla ir ilgai laiko šilumą, todėl šis tipas ypač pasitarnauja esant šaltiems orams. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: