Dzūkų žinios

Kraštovaizdžio formavimo projektas paskendo žolėse

Dalintis:

Lazdijai vykdo nemažai projektų, kurie finansuojami iš įvairių struktūrinių fondų lėšų. Projektai įvykdomi, tačiau apie sukurto produkto priežiūrą dažnai pamirštama.

Lazdijų miesto parke yra lenta, skelbianti apie tai, jog čia įvykdytas projektas „Kraštovaizdžio formavimas Lazdijų rajono savivaldybėje“. Projekto tikslas – pagerinti kraštovaizdžio būklę ir padidinti vizualinį estetinį potencialą Lazdijų mieste ir rajone, sutvarkyti apleistas ir užterštas teritorijas. Projektu siekiama pagerinti Lazdijų miesto ir rajono kraštovaizdžio būklę, stiprinti ir palaikyti jo ekologinę pusiausvyrą, atkurti pažeistas teritorijas ir padidinti vizualinį estetinį potencialą. Pagal šį projektą parke yra įrengtas įdomus želdinių labirintas, kuriame vaikams malonu paklajoti. Labirintas buvo įrengtas, tačiau pamiršta, jog jį būtina deramai prižiūrėti.

„Dzūkų žinių“ skaitytojas atsiuntė į redakciją nuotraukų, kuriose matyti, jog labirintas yra neprižiūrimas ir apžėlęs žole. Skaitytojas stebisi, kodėl tokia unikali pramoga yra neprižiūrima.

Mes keliame klausimus: „Kas turi prižiūrėti parke esantį labirintą? Ar tai seniūnės reikalas? Ar vis laukiama, kol pradės darbą naujai įsteigta savivaldybės įmonė, atsakinga už tvarką rajone?“

Bet ilgiau laukiant gali atsitikti taip, jog žolės visai užgoš projekto metu įrengtą labirintą ir jį teks formuoti iš naujo.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: