Dzūkų žinios

Lazdijai ieško patogesnių skiepijimo galimybių: pasiskiepyti norinčių lauks ir rajone vyksiančiose šventėse, ir atlaiduose

Dalintis:
Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

 Lazdijų rajono savivaldybė siekia, kad gyventojams pasiskiepyti būtų kuo patogiau. Iki šiol pasiskiepyti buvo galima Lazdijuose, taip pat atskirose rajono seniūnijose. Matant, kad į tradicines šventes atvyksta labai daug žmonių, priimtas sprendimas mobilias skiepų stoteles įkurdinti ir jose. Jau šį penktadienį, rugpjūčio 6 dieną, visi norintys Lazdijų rajono gyventojai galės tai padaryti Meteliuose, Metelio ežero pakrantėje, vyksiančios šventės „Metelio banga“ metu.

Tradicinio renginio metu pasiskiepyti bus galima nuo 16.00 val. iki 19.00 val. Skiepų stotelė įsikurs netoli įėjimo į šventę.

„Nuolat kalbame apie vakcinacijos būtinybę, nes tai vienintelis kelias, norint sugrįžti į ankstesnio gyvenimo vėžes. Mes girdime įvairias priežastis, kodėl gyventojai vis dar nesuskuba skiepytis. Vieniems nepatogu atvykti į Lazdijus ar trukdo darbo laikas, kiti iki šiol neskubėjo, nes situacija atrodė negrėsminga, daug žmonių vis dar bijo. Kiekvieno teisė rinktis, tačiau mes siekiame, kad būtų sudarytos pačios palankiausios aplinkybės ir nutarę skiepytis būtų paskiepyti nedelsiant, kad jiems nereikėtų vykti toli nuo savo gyvenamosios ar atostogų vietos. Šį penktadienį bus skiepijama minėtos šventės „Metelio banga“ metu. Jei šis sprendimas pasiteisins ir norinčių pasiskiepyti neformalioje aplinkoje bus, kitą šeštadienį kviesime skiepytis tradiciniame rajono bendruomenių sąskrydyje Gegutės kaime, o sekmadienį – iškilmingos Žolinių šventės Rudaminoje metu, – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

Šiuo metu Lazdijų rajone COVID-19 liga serga 17 gyventojų. Pasveikusiais laikomi 890 asmenų, saviizoliacijoje – 132 rajono gyventojai. Kaip informavo Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, dviem vakcinos dozėmis yra paskiepyta 53,9 proc. rajono gyventojų. Šiuo metu Lazdijai patenka į C2 zoną, tai vadinama raudonąja zona ir tai kelia didelį susirūpinimą, nes jei situacija ir toliau blogės, teks vėl sugrįžti į draudimų ir ribojimų sukaustytą kasdienybę.

Lazdijų r. sav. informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: