Dzūkų žinios

Lazdijų krašto abiturientai atsisveikino su savo mokyklomis ir pedagogais

Dalintis:

Dar vienas mūsų krašto jaunuolių būrys išskleidė ateičiai svajonių sparnus ir išskrido ieškoti savo dangaus. Taip būtų galima pasakyti apie šiomis dienomis rajono mokyklose vykstančias brandos atestatų įteikimo iškilmes ir abiturientų atsisveikinimą su savo mokyklomis.

Šiemet rajono mokyklas baigė 181 abiturientas, tai dviem daugiau nei praėjusiais metais.

Pasidomėjus, kokių rezultatų pasiekė Lazdijų rajono abiturientai per valstybinius brandos egzaminus, sužinojome, kad Lazdijų rajono dvyliktokų lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos valstybinių brandos egzaminų įvertinimai pranoko šalies vidurkį. Iš viso šiais metais mokiniai surinko 6 šimtukus, net penki iš jų – lietuvių kalbos ir literatūros, vienas – biologijos.

Paprašyta įvertinti šių metų brandos egzaminų rezultatus paskutinių penkerių metų kontekste, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Auksė Stirbienė sakė, jog šiemet mūsų rajono abiturientai puikiai išlaikė lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos valstybinius brandos egzaminus. Minėtų egzaminų įvertinimai pranoko šalies vidurkį. Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą iš viso išlaikė 75 proc. abiturientų. Tai reiškia, kad per visą penkerių metų laikotarpį šį egzaminą abiturientai 2021 metais išlaikė sėkmingiausiai. Net 78 proc. mokinių šiemet pagrindiniu ir aukštesniuoju lygiu išlaikė anglų kalbos egzaminą.

13 brandos atestatų įteikti Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos abiturientams. (Nuotrauka iš Lazdijų rajono savivaldybės FB paskyros.)

„Lyginant penkerių metų egzaminų rezultatus, galima pasidžiaugti kylančiais biologijos, lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos egzaminų balų vidurkiais. Matematikos brandos egzaminą abiturientai šiemet taip pat laikė geriau nei pernai. Lyginant šimtukų skaičių, rekordas buvo pasiektas pernai, kai tuometiniai abiturientai Lazdijų rajonui padovanojo net 12 šimtukų. Džiugina ir tai, kad tiek šiais metais, tiek ankstesniais rajone turime ir itin gabių mokinių, kuriems įteikiamas brandos atestatas su pagyrimu“, – sakė A. Stirbienė.

Kitais mokslo metais baigiamosiose rajono mokyklų klasėse abiturientų bus mažiau – tik 160.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: