Dzūkų žinios

Merė A. Miškinienė: „Gera tesėti pažadus – atsinaujinančiuose Veisiejuose rūbą pakeitė ir Ančios pakrante vingiuojantis pėsčiųjų takas“

Dalintis:

Lazdijų rajono savivaldybė liepos mėnesį palydėjo Veisiejų bendruomenei svarbaus objekto atnaujinimu. Nauja danga nuklotą dviračių ir pėsčiųjų taką po simbolinio juostelės perkirpimo apžiūrėjo savivaldybės vadovai bei svečiai.

„Nėra nieko geriau kaip džiaugtis jau nuveiktais darbais. Pastarieji metai buvo ypatingi Veisiejų gyventojams: mieste atnaujinama kelio danga, įrengta žaidimų aikštelė vaikams bei treniruokliai suaugusiesiems, tvarkoma automobilių stovėjimo aikštelė, vyksta apšvietimo plėtra. Miesto gyventojai ir turistai jau kurį laiką gali džiaugtis ir pagal tarptautinį projektą atgijusiu šviesos, muzikos ir vandens šou kuriančiu fontanu, o šiandien oficialiai atidarėme vaizdinga Ančios pakrante vingiuojantį pėsčiųjų taką. Ir tai dar ne pabaiga. Veisiejų laukia daugiau prasmingų ir ilgai lauktų permainų“, – kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Beveik kilometro ilgio pėsčiųjų ir dviratininkų pamėgtas takas atnaujintas iš esmės. Pakeista ne tik tako danga, bet ir jo pagrindai. Gamtos apsuptyje puikiai derantis takas, pasak rangovo UAB „Termodata“ direktoriaus Pauliaus Bliuvo, yra ne tik gražus, bet ir patogus bei patvarus.

Oržyšo ir Lazdijų rajono savivaldybėse atskirai įgyvendinta nemažai projektų, kurių metu buvo sukurti pasienio turizmo maršrutai ar sutvarkyti infrastruktūros objektai, tačiau iki šiol jie neturėjo nieko bendro. Išsibarsčiusius keliautojams patrauklius turizmo maršrutus ir lankytojų pamėgtus objektus kilo mintis sujungti ir sukurti kažką ypatingo. INTERREG V–A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo programos projekto „Antis, keliaujanti pasienio keliais“ įgyvendinimo metu sukurtas naujas turizmo maršrutas į darnią visumą sujungia Oržyšo ir Veisiejų miestų gamtos ir kultūros paveldo objektus, o pasirinktas esamus kelius apjungiantis turizmo maršrutas yra anties formos – tai tarsi pasienio jau įgyvendintų projektų simbolis, nes antis simbolizuoja stiprią šeimą, kuri visur keliauja kartu, o antys, kurias aplanko turistas, yra stebuklingos – nešančios sėkmę, meilę, sveikatą.

Projekto metu sukurtas bendras turizmo maršrutas, vyksta edukacinės dirbtuvės, diskusijos su vietos bendruomene ir socialiniais partneriais. Bendras projekto biudžetas 824 761,02 euro, investicijų dalis, tenkanti Lazdijų rajono savivaldybei, 389 813,73 euro.

Lazdijų r. sav. informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: