Dzūkų žinios

Merė A. Miškinienė: „Pietryčių Lietuvos situacija pas mus neturėtų pasikartoti“

Dalintis:
Ausma Miškinienė.

Šios savaitės pradžioje Lietuvą sudrebinę vietos gyventojų protestai dėl nelegalių migrantų įkurdinimo jų gyvenamosiose vietose sukėlė sumaištį šalyje.

Vakar Lazdijų merės Ausmos Miškinienės paklausėme: „Ar analogiška situacija, kaip Rūdininkuose ir Dieveniškėse, kai dėl migrantų apgyvendinimo kilo vietinių žmonių protestai, galėtų pasikartoti ir Kapčiamiestyje?“.

„Manau, kad pas mus taip neturėtų atsitikti. Mes daug kalbamės su Kapčiamiesčio žmonėmis, ypač aktyviai šiame procese dalyvauja naujasis Kapčiamiesčio seniūnas V. Golikas, sekame situaciją ir gyvenamojoje aplinkoje. Sutikome priimti daugiau migrantų, bet su sąlyga, kad tai bus šeimos su vaikais. Kiek man žinoma, šeimos su vaikais „Židinyje“ jaučiasi gerai, jos nekelia problemų vietos gyventojams“, – sakė merė.

Ji teigė mananti, kad mūsų žmonės negalėtų sukelti tokių neramumų, kaip buvo Šalčininkų rajone. Merės nuomone, reikia daugiau bendrauti su vietiniais gyventojais, kad jie tikrai suprastų, jog rajono vadovams svarbiausia yra žmonių saugumas ir ramybė.

Šiuo metu Kapčiamiestyje yra apgyvendinta per 80 migrantų.

„Mes sutikome padėti centrinei valdžiai spręsti migrantų problemą, tačiau sutikome priimti tik šeimas su vaikais, stengiamės užtikrinti, kad migrantai neišeitų iš savo teritorijos“, – sakė merė.

Paklausta, kaip ji vertina kai kurių sostinės politikų ir valdžios atstovų siūlymus įvesti pasienio rajonuose nepaprastąją padėtį, merė teigė, jog reikia išbandyti visas turimas priemones, o tik paskui kalbėti apie kraštutinę priemonę.

„Valdžia turi žmonėms išaiškinti, kokia nepaprastosios padėties esmė, kam ji bus naudinga, ką duos mūsų gyventojams“, – sakė merė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: