Dzūkų žinios

Šiųmetis javų derlius nei kokybe, nei kiekiu nedžiugina

Dalintis:
Iki dabar Šeštokų elevatorius priėmė per 9 tūkst. tonų grūdų. Lyginant su praėjusiais metais, tai labai mažai. („Dzūkų žinių“ redakcijos nuotr.)

Šiemet kaip niekada anksti prasidėjusi javapjūtė jau baigia rikiuoti prie elevatorių traktorius ir sunkvežimius su naujuoju derliumi. Nors šiemet derlius daug ankstesnis kaip kitais metais, tačiau nei žemdirbiai, nei jo supirkėjai juo labai nesidžiaugia.

Šeštokų elevatoriaus, į kurį savo grūdus veža dauguma mūsų rajono ūkininkų, vadovas Raimondas Moliušis pripažino, jog šių metų grūdų kokybė nėra labai gera, tik pusėtina, nes viskas uždžiovinta.

Lyginant su kitais metais, šiemet derlius buvo pristatomas daug anksčiau.

„Baigėsi liepa, ir mes jau beveik baigėme darbus. Anksčiau tik rugpjūtį pradėdavome grūdų priėmimą, o dabar beveik viskas baigta. Pasikeitė laikas“, – sakė R. Moliušis.

Paprašytas palyginti ankstesnių metų ir šiųmetinio derliaus priimtą kiekį, elevatoriaus vadovas sakė, jog šiemet grūdų pristatyta mažiau.

„Su praėjusiais metais net nėra ką lyginti, šiemet beveik dvigubai mažiau grūdų pristatyta. Apskritai, reikia pastebėti, kad prikūlimas iš hektaro šiemet daug mažesnis. Trijų savaičių karštis padarė tai, kad viskas uždžiūvo. Anksčiau prasidėjo kūlimas ir dingo tie svoriai. Kur sunkesnė žemė, tai viskas gerai, ūkininkai nesiskundė, o pas mus – Dzūkijos smėlynuose, prikuliama mažai“, – sakė elevatoriaus vadovas.

Iki dabar Šeštokų elevatorius priėmė per 9 tūkst. tonų grūdų. Lyginant su praėjusiais metais, tai labai mažai.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: